Špagetová tekvica s pečenými zemiakmi a slaninkou

alex100 - fotkaalex100, 19. novembra 2016
Špagetová tekvica s pečenými zemiakmi a slaninkou
Foto: alex100

Dnes som imptovizoval a musím povedať, že to vyšlo.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
10 ks
30 dkg




Postup

  1. 1

    Tekvica sa pekrojí na polovice, vyberieme jadrovník, vnútro tekvice posolíme a jemne pokoreníme. Položíme prekrojenou časťou na pekáč s pečiacim papierom. V šupke uvaríme zemiaky. vychladnuté prekrojíme napoly a naukladáme šupkou nahor na plech vedľa tekvice. posolíme a pokoreníme. Dáme piecť naraz na 45 minút. pri teplote 200 stupňov.

  2. 2

    Slaninku, opražíme a to je všetko. Tekvicu vidličkou postupne naškriabeme a naložíme na tanier. Pridáme zemiaky a slaninku. Tekvicu si každý môže dochutiť podľa vlastnej chuti, ja som si dal trochu čili pasty domácej a bolo to super. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Dobrý receptík - rychlý, nenáročný a prudce jedlý!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia