Špagetová tekvica s pečenými zemiakmi a slaninkou
Foto: alex100
Dnes som imptovizoval a musím povedať, že to vyšlo.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvica sa pekrojí na polovice, vyberieme jadrovník, vnútro tekvice posolíme a jemne pokoreníme. Položíme prekrojenou časťou na pekáč s pečiacim papierom. V šupke uvaríme zemiaky. vychladnuté prekrojíme napoly a naukladáme šupkou nahor na plech vedľa tekvice. posolíme a pokoreníme. Dáme piecť naraz na 45 minút. pri teplote 200 stupňov.
- 2
Slaninku, opražíme a to je všetko. Tekvicu vidličkou postupne naškriabeme a naložíme na tanier. Pridáme zemiaky a slaninku. Tekvicu si každý môže dochutiť podľa vlastnej chuti, ja som si dal trochu čili pasty domácej a bolo to super. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
však Ti v tom nič nebráni :-)