Foto: bubelka
Losos je chutným obedom, či večerou pre mnohých z nás... Vyskúšajte ho zapiecť s paradajkou.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lososa očistite, umyte a nakrájajte na menšie filety. Každý posoľte, pokoreňte a pokvapkajte citrónom. Poukladajte do zapekacej misy. Na každý kúsok lososa položte 1 - 2 kolieska paradajky a na vrch nakrájajte kúsky masla. Podlejte troškou vody a dajte zapiecť na cca 30 minút. Odporúčam najprv piecť prikryté a ku koncu odokryť.
- 2
Podávajte so zelenými fazuľkami podusenými na cibuľke a cesnaku a varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.recipegirl.com/2011/12/14/how-to-make-norwegian-salmon...
www.npo.nl/hoe-wordt-zalm-gekweekt/04-06-2012/WO_N...
A neviem, či to bolo myslené ironicky, alebo to vážne neviete, ale korenie na ryby dostať v každých potravinách... Je mi jasné, že tieto korenia sú možno plné zbytočných prídavnych látok a soli, ale predsa to nejem každý deň a ked tak raz za čas urobím lososa, tak nevidim na tom nič hrozné..
alebo da sa aj surovy, cheers