Foto: marymelb7
Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, tak skúste dusenú rybu v celku po thajsky. Každú Zobraziť celý popisKeď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, tak skúste dusenú rybu v celku po thajsky. Každú sobotu ráno idem na trh na ryby. Ryba však musí byť čerstvá- hocijaká , keď nemá lesklé oči a neusmieva sa, tak domov so mnou nejde. Ja prispôsobím recept k vašim podmienkam, verím že suroviny sú k dispozícii.
porcie
Suroviny
1 ks (alebo sladkovodná) |
|
1 plátok |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 zväzok |
|
1 sáčok (bambusové) |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Rybu narežieme a dáme na bambusový parák, alebo na tanier do woku. Do brušnej dutiny dáme korianderové korienky, zázvor, kúsok citróna, feferónku, zvyšok na vrch do rezov.
-
2
Sójovú omáčku, cukor, citronovú šťavu, posekanú feferónku a koriander zmiešame a polejeme tým rybu. Do woku dáme dusiť na 15 minút.
-
3
Kým sa dusí ryža, prichystáme si zeleninu.
-
4
Na olej dáme cesnak a šalotku, keď trochu zmäknú tak horúcim polejeme rybu. Zeleninu podusíme asi 5-6 minút, podávame s dusenou ryžou. Óh a samozrejme pohárik bieleho, v mojom prípade šumivého. Na zdravie! ! !
Diskusia k receptu