
Medvedie cestoviny
Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

Kapor pod perinou
Chcela som skúsiť rybu na nejaký iný spôsob, tak som čosi vymyslela a výsledok? Posúďte sami......

Tekvicové lodičky
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...

Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...

Zapečený baklažán
Baklažány sú mojou obľúbenou zeleninou. Podobných receptov je určite veľa, no toto je spôsob prípravy, pri ktorom sa baklažány nenapijú veľa oleja....

Tuniak na grile
Kúsky tuniaka posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, grilovacím korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Ryba s cesnakovou omáčkou
Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme...

Tvarohové pusinky s omáčkou z černíc
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a primiešame doň múku a tvaroh. Dáme variť vodu s trochou...

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Parené zemiaky s fazuľkovými strukmi
Konečne mám na záhradke prvú strukovú fazuľku a tak som si nakopala zemiačky, obrala struky súce...

Máčikovo *Morové* kurča
Inšpirácia zo stránky www. nahuby. sk. Recept vložený s láskavým súhlasom autora - môjho priateľa "Máčika"...

Syrovo-šunkové mafiny
dostala som na narodky formu na mafiny, tak vám budem robiť mafinove zásoby... niektoré budete isto...

Žochárske plnené kurča
Západoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a...

Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.

Rosy - cestoviny s kuracím mäskom
Príprava tohto jedla je úplne jednoduchá, hodí sa aj na nedeľňajší obed alebo aj na večeru...

Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...

V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté
Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké...

Tofu s kapustou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájaný syr a na rezančeky pokrájanú kapustu...

Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...

Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej
Tento skvelý recept určite ocenia hlavne tí, ktorí chcú byť fit.

Dolniacke pečené bravčové mäso
Bravčové karé umyjeme, nakrájame na kotlety, ktoré naklepeme, pri kosti narežeme, osolíme a...

Haruľový sen
Placky ako placky, poviete si. Je možné pridať do nich kadečo, od cukiny po...

Srnčí tataráčik s prepeličím okom
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50...

Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...

Koňaková bábovka
Túto bábovku pečie moja kamarátka každý rok na vianoce, tento rok ju vyskúšam aj ja. Skúste je báječná....

Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.

Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...

Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...