
Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...

Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov
Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky. Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.

Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...

Bôčiková rolka plnená mletým mäsom a kelom
Ešte potrebujeme: elastická sieťka na rolky Mäsko by malo byť , tak 3 cm vysoké už po odobratí...

Ihla s cuketou a baklažánom
Na kúsky pokrájané kuracie prsia, vopred marinované v peste, picháme na ihlu striedavo s cuketou,...

Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...

Trenčianske halušky s karamelovým krémom
Nemám poňatia prečo sa takto volajú... Po mamke som zdedila 30 ročnú knihu Múčniky, tak z...

Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou
Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme,...

Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...

Hovädzie rezne v omáčke
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...

Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...

Zemiaková haruľa plnená jaternicou
Dnes som sa rozhodovala medzi dvoma jedlami, buď to bude jaternica so zemiakovou kašou, alebo...

Špenátová Tofu plnka na Zelený štvrtok
Hľadáte tradičný veľkonočný recept v odľahčenej verzii? Vyskúšajte špenátovú plnku s tofu, ktorá vás na Zelený...

Teľacie fašírky
Mäso a salámu zomelieme na mlynčeku so žemľami, ktoré boli namočené v mlieku. Na oleji...

Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády
Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to...

Kuracina so zeleninou
K mojim obľúbeným jedlom patrí asi preto lebo je to najlepšie pripravované kuracie mäso ake som kedy...

Nadívaný květák po Mexicku v rajské šťávě
Směs náplně nemusí být podle tohoto receptu, tu si každý přizpůsobí svým chutím a možnostem koření....

Rýchla večera vegan chilli sin carne
Nie vždy sa nájde čas na zdĺhavé varenie. Tento receptík “čo dom dal” som stihla do...

Smažená zeleninová trojkombinace
No přišla neděle a s ní i náš nezdravý zvyk smažených jídel. Ale s tím nic...

Tuniak s hlávkovým šalátom
Do väčšej šalátovej misy rozložíme očistené listy šalátu, na plátky nakrájané rajčiny a na prúžky ...

Slaný trhanec bez lepku
Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako...

Pečené krevety s artičokmi a cherry rajčinami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Kuracie prsia v kelovom závine
Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...

Paleo cuketové muffiny s avokádovým krémom
Nejde o žiadne koláčiky ale o plnohodnotné jedlo na obed alebo večeru pre vegánov, intolerantných na laktozu...

Baklažánová bharta s jogurtom
Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme...

Tamarindový losos
Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. Filety dáme do plytkej misy, pridáme...

Kalifornské závitky
Kuracie plátky osolíme, položíme na ne polovice broskýň, plátky syra a spojíme špáradlami.