Bravčová panenka so slaninovými knedličkami

gman - fotkagman, 25. septembra 2011
Bravčová panenka so slaninovými knedličkami
Foto: gman
2
porcie

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Malinový džem rozpustíme v horúcej vode, privedieme do varu. Pridáme červené víno a varíme, kým sa množstvo nezreduje na primeranú konzistenciu. Nakoniec pridáme smotanu a este chvíľu povaríme a zredukujeme.

  2. 2

    Na prípravu knedliciek, nakrájame slaninu s cibuľou na drobne kocky a opražíme. Vo vypraženej masti opečieme na kocky nakrájané rožky. Potom ich na chvíľu namočíme do mlieka. Nadrobno nakrájame petržlenovú vňat. Toto všetko zmiešame, priadáme dve vajcia a krupicu. Keď nie je krupica, može byť hrubá múka. Zamiešame a necháme odstáť. Hmota by nemala byť moc hustá. Možeme si z neho vytvarovať knedličky alebo spraviť jednu veľkú šišku. Vložíme do variacej sa vody a varíme cca 20 minút.

  3. 3

    Panenku očistíme, osušíme. Sprudka opečieme zo všetkých strán a dáme dopiecť do predohriatej rúry, 180 stupňov na 15-17minút. Po upečení este necháme 5 minúť odpočinúť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mataliptak
hmmm mnaaaaam tá panenka vyzerá božsky dobre .... krásne jedlo aj pre oči ...
jerica
@gman dobre rozpísaný recept na prípravu mäsa pečená br. panenka v celku k tomu knedlíky , zaujímavý recept , je jednoduchý určite výborné,uložím,KK:-))
marienka44
@Gman ,ta panenka sa pecie vcelku a potom sa porcuje? V rozpise vlavo ne su uvecene vajcia. Mam v marznicke panenku, chcem ju pripravit ako raznici, mozno aj podla Teba, :-)
tinca
pekný, zaujímavý rcp, rada verím z panenky, je rýchlo hotová :)
gman
@marienka44 , panenku urcite vcelku. to by moooc rychlo vyschlo a bolo by to skoda :). pekne vcelku a potom na platky. ked ako raznici, tak tiez urcite skor vacsie kocky ako mensie. drzim palce.
remcula
Neskutečné ingredience, malinový džem, víno, strašně se mi líbí takové recepty!
bozulka
Takúto omáčku som nerobila,panenka je krásná a zaujímavé sú aj knedlíky.Vyskúšam.
dogagador
nechces prist varit take dobroty aj sem? lebo inak sa musim o to pokusit sama :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia