
Odľahčené fašírky
veľmi šťavnaté a chutné fašírky, ktoré odľahčia žalúdok no nie peňaženku :-) môžeme podávať teplé ale aj...

Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou
Kým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou...

Pečený pstruh s bylinkami
Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...

Aténske špagetové pastitsio
Na oleji speníme nakrájanú cibuľku a cesnek, pridáme mleté hovädzie mäso /pôvodný recept je s baraninou/...

Hrachovo-šampiňónové karí
V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom...

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Losos so zázvorom a s citrónom
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....

Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

Paradajkové cestoviny s vodkou
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a...

Talianske špagety so šľahačkou
Cibuľku speníme na oleji, pridáme šampiňóny a nakrájanú šunku, chvíľu podusíme, pridáme na kocky nakrájanú väčšiu rajčinu, ...

Marinované kuracie krídelká so zeleninou
Pripravte si kuracinu namarinovanú v cesnaku a v mede s množstvom rôznej grilovanej zeleniny tak, ako...

Perkelt s kapiou
Kombinácia zeleniny vždy prináša nové chute, teda aspoň v prípade mojich chutí a osobných záľub...

Ostrá krkovička
Není co dodat, je to můj oblíbený receptík. Snad bude chutnat i některým vařechářům.

Zapečené zemiaky so syrom ako príloha
Príprava tejto prílohy je rýchla a jednoduchá. Dochrumkava opečená cibuľka dodá zemiakom skvelú chuť. Ja tieto zemiaky...

Lahodné údené plátky s chrenovou omáčkou
Nie často robím údené mäsko, ale tentokrát som pridala aj tento recept, lebo mäsko bolo...

Pirohy plnené zemiakovou kašou
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vody ocedime, pridáme bryndzu, čierne korenie a vypracujeme...

Grilované kuracie prsia
Komerčný recept<br /> Grilované kuracie mäso potierané olivovým olejom je krásne šťavnaté a na tanieri sa dokonale hodí...

Široké rezance s husacou pečeňou
V osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Na panvici opečieme husaciu pečeň, okoreníme. Vyberieme,...

Sivoň americký na sardelách s kaparami
Recept som získala z Rakúska, chuť ma úplne očarila. Týmto spôsobom si môžte pripraviť akúkoľvek...

Kurča a lá Mexiko
Kurča umyjeme, rozdelíme na porcie, potrieme cesnakom roztlačeným v oleji, osolíme a poprášime paprikou....

Mantı yemeği / Mantı jeméji
Velmi chutné jedlo s Mantı-tureckými mäsovými pirôžkami :-)

Zapečený baklažán
Baklažány sú mojou obľúbenou zeleninou. Podobných receptov je určite veľa, no toto je spôsob prípravy, pri ktorom sa baklažány nenapijú veľa oleja....

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky