Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré

monty469 - fotkamonty469, 12. januára 2016
Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré
Foto: monty469

Tekvicová nemusí byť len polievka. Nech sa páči, chutný špíz s tekvicovým pyré.

Suroviny

4 ks (poprípade vykostené stehno)
200 g
1 ks
1 ks
1 ks
Pyré:
1/2 ks
2 ks
2 PL
trošku




Postup

  1. 1

    Mäso a slaninu pokrájame na kocky, klobásu na kolieska, cuketu na polmesiačiky a cibuľu tak, aby sa dala napichovať špajle. Nakrájané mäso pokvapkáme olejom, pridáme grilovacie korenie, dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Necháme to odstáť cca 20-30 minút.

    Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré - obrázok 1
  2. 3

    Striedavo napichujeme nakrájané suroviny na špajle. Hotové špízy dáme na pekáč pokvapkaný olejom, pridáme približne 1dcl vody, jemne osolíme a okoreníme a zakryté to dáme piecť na 200° , 30 minút. Po 30 minútach pekáč odokryjeme a pečieme ešte 10-15 minút.

    Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré - obrázok 3
  3. 4

    Tekvicové pyré pripravíme nasledovne: Očistenú tekvicu nakrájame na kocky, pridáme k nej zemiaky a vložíme to do osolenej vody. Varíme do mäkka. Po odstavení vodu vylejeme a vymixujeme do hladka. Pridáme maslo, podľa chuti osolíme a pridáme muškátový orech. Môžeme zjemniť smotanou. Pyré môžeme pri servírovaní pokvapkať výpekom zo špízov.

  4. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jack
Jééj aké pekné pre oči a určite aj pre chuťové poháriky.a to tekvicové pyré,no hotove kuchárske dielo.ukladam,vyskušam.
lulo
vyzera to velmi pekne urcite je to velmi chutne urcite to vyskusam ukladam do k.k
leaela
Nieje to trochu blbe?rovnake osoby a obsadenie v tejto komedii....bav sa dalej:-)
monty469
leaela ak maš chut rýpať tak prosím asi sa velmi nudíš
monty469
leaela ktovie prečo maš pôvodný profil bloknutý asi si sa nevedel vmestiť do kože ked si taký premúdri pridaj nejaký svoj rp pozrieme sa naň
leaela
Cau @monty469 ,alias@jack ,alias@lulo povodny profil mam bloknuty za moj nazor na prichod ilegalnych imigrantov a veci okolo toho.napisal som si to aj do noveho profilu,nemam sa za co hanbit a za svojim nazorom si stojim aj nadalej.recepty sem nepridavam z jednoducheho dovodu,a tym je moja zaostalost v trende vyvoja informacnych technologii-neviem sem pridavat fotky.vacsinou totiz pisem z mobilu.a dam ti dobru radu,chod za svojou ucitelkou,alebo ucitelom zo zakladnej skoly,a popros,nech ta douci pravopis.v slove "premudrely" sa pise makke "i" len v mnoznom cisle....pekny den prajem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia