
Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...

Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou
Na olivovom oleji orestujeme zeleninu, nakrájanú na prúžky a prelejeme vínom, ktoré zredukujeme. Pridáme...

Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme...

Spaghetti aglio e olio
Je čas obeda ... chladnička zíva prázdnotou ... dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak...

Penne s kuracím mäsom a gorgonzolou
Na olivovom oleji opiecť na kúsky nakrájané kuracie prsia, pridať biele víno a povariť 5 min....

Losos v citrusovej marináde s omáčkou chardonnay
ide cas vianoc a je dost ludi ktori nemusia kapra. tu je inspiracia v podobe lososa. verim...

Morčacie stehno v zázvorovej marináde
Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie...

Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi
Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept....

Čína od Mirky
Tento recept som si vymyslela sama a snazila som sa to podat na styl , , čína"....

Banica
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.

Talianska Pizza veľmi úžasná
Tuto pizzu som skusala ked som chela prekvapit priatela pizzou ako s obchodu a vyslo mi...

Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...

Chrumkavé tofu
Tofu nakrájame na rezance, mozu byt aj kocky, hrubka tak cca aby sa nepolamali, ...

Grécke mäsové guľky - Soutzoukakia
Výborné jedlo, ktoré vás navnadí na letnú dovolenku :-)) Recept je podľa Yasmin Khan z knihy...

Pečienková omáčka
Toto jedlo som začala variť keď som mala malé deti, je to veľmi výživné a jednoduchá...

Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou
Toto je jeden z posúchov, ktoré pripravujem na slano. Na vykysnuté cesto rozotriem doma zavarené...

Zelená španielska paella
Tradičná španielska paella "nazeleno" s hráškom, špenátom, paprikou a paradajkami.

Roláda z domáceho seitanu
Ďalšia bezmäsitá pochúťka na nedeľný obed podávaná so zemiakovou kašou v ryžovom papieri.

Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...

Vietnamské Nem lui
Jednoduchý recept na vietnamské grilované mleté mäso, podávané aj ako fastfood.

Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej omáčke
Filetky z pangasa si opražime na oleji. Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky. Dame...

Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom
Klasické zemiakové placky asi každý pozná, ale tieto si môžte pripraviť iba tak so zeleninkou. Ja vám...

Pečené kurča s teplým zeleninovým šalátom
Dlhé desaťročia som bol presvedčený, že najjednoduchšie sa kurča upečie v papierovom sáčku. Omyl, ...

Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.

Upečená dobrá nálada
Jedlo, ktoré si robievam na zlepšenie nálady lebo tie chute su úžasné. Uplne sa prepoja....

Cestovinovo-syrová bomba
Túto bombu robím veľmi rada, lebo môjmu synčekovi veľmi chutí a má vždy veľkú radosť keď...

Plnená kapusta s bielou čapičkou
Prvý krát som toto jedla tu na Gemery. Pravdov je , že v niektorých...

Karí zo žltej šošovice
Na rozpálenú panvicu nalejeme slnečnicový olej. Pridáme najemno nakrájanú šalotku, speníme do sklovita, trvá...

Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...