
Talianska Pizza veľmi úžasná
Tuto pizzu som skusala ked som chela prekvapit priatela pizzou ako s obchodu a vyslo mi...

Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...

Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...

Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...

Cukina s papričkou
Toto jedlo bolo asi prvé, ktoré som jedávala, už od detstva z cukiny...

Roláda z domáceho seitanu
Ďalšia bezmäsitá pochúťka na nedeľný obed podávaná so zemiakovou kašou v ryžovom papieri.

Korbáčiky pre gurmánov
pri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som...

Tofu fašírky so zeleninovým šalátom
Jednu cibuľu a cesnak najemno nakrájame a opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Ovsené vločky zalejeme...

Parené buchty/buchty na pare
Kto miluje buchty na pare nech tento recept určite vyskúša. Je veľmi ľahký a zvládne ho...

Banica
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.

Pivný zajac v pahrebe
Ešte počas štúdia som dostal zajaca, a aby dlho nestrašil v mrazáku, tak bolo potreba...

Vyprážané zemiakové posúšiky
Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa...

Morčacie stehno v zázvorovej marináde
Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie...

Špenátový koláč
Tento koláč je vlastne obdoba slaného koláča. Je to bez mäsa. Kto má rád špenát,...

Čína od Mirky
Tento recept som si vymyslela sama a snazila som sa to podat na styl , , čína"....

Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...

Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej omáčke
Filetky z pangasa si opražime na oleji. Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky. Dame...

Cestovinovo-syrová bomba
Túto bombu robím veľmi rada, lebo môjmu synčekovi veľmi chutí a má vždy veľkú radosť keď...

Langošové experimentovanie
Mala som vo zvyku cez leto jesť na kúpalisku langoše , ale keďže leto už končí a...

Špagety s chobotnicou
Keď som robila chobotnicu, odložila som si do mrazničky uvarené 3 ks chápadla, každé malo...

Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...

Tvarohovo-smotanové posúchy s oškvarkami
... ako býva u mňa zvykom čistá improvizácia - na podnet jednej priateľskej debaty o haluškách vzniklo...

Tofu rezeň v sezamovej strúhanke
Chutné a rýchle jedlo z naturálneho Tofu skvele chutí so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hotové je...

Pečienková omáčka
Toto jedlo som začala variť keď som mala malé deti, je to veľmi výživné a jednoduchá...

Paella s morskými plodmi
Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.

Plnená kapusta s bielou čapičkou
Prvý krát som toto jedla tu na Gemery. Pravdov je , že v niektorých...

Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky
Úplne základný recept na starú dobrú nedeľnú klasiku ako od babky.