Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou
skvelý obed aj keď trošku viac kalorický :)
Kuracie prsia so šampiňónovou prikrývkou
V dnešnej dobe je moderné robiť jedlá bez chémie, bez glutamánov atď. Tak som si...
Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...
Rybie prsty a zázvorová mrkva
Mali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila... Ozaj roky... A k...
Jarné závitky podľa Kristíny Tran
Talentovaná speváčka Kristína Tran nám v tomto videu predstaví recept na obľúbené tradičné vietnamské jedlo.
Zdravšia veľkonočná baba bezlepková
Každý rok na Veľkú noc robíme babu, teraz som sa rozhodla urobiť zdravšiu verziu a kedže...
Leží kura na gruliach
Leží kura na gruliach a vy grúlite od rozkoše. Tento spôsob úpravy kurčaťa som pochytil niekde...
Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou
Králičí chrbát očistíme, časť necháme s kostičkami, časť vykostíme a z časti urobíme roládu, ...
Šošovica s tofu a so špaldovými plackami podľa Petra Petka Opeta
Pozrite si jednoduchý recept od speváka a spisovateľa Petra Petka Opeta na prípravu vegetariánskej dobroty zo šošovice....
Dusené huby so syrom
Na miske z varného skla rozohrejeme tuk, pridáme huby pokrájané na hrubšie plátky, osolíme a...
Špenátové cestoviny s tuniakom
Sú to výborné cestoviny s tuniakom. Tieto cestoviny používame väčšinou na sobotnú rýchlu večeru. Cestoviny...
„Harmonika zemiačiky“ s plnenou panenkou
Zemiaky si poriadne umyjeme, nakrájame ako harmoniku, poukladáme na pekáč, poriadne osolíme a troška...
Pečený chrbát z mladého prasiatka na kaši zo zeleného hrášku
Do kože na mäse si urobíme zárezy. Potom mäso z oboch strán posolíme a okoreníme...
Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslom
Hľadáte spôsob ako vyparádiť Váš ružičkový kel? Tento jednoduchý recept Vám ukáže ako na to. Deti...
Domáce noky s hráškom
Pečené zemiaky, ricotta a bylinky zaručujú týmto nokom jednoducho úspech . . ...
Pečienka s cukinou a duseným kelom
Tento recept vznikol dnes keď som sa rozhodol využiť suroviny z chladničky. Moji zhodnotili že je...
Gazdovský zemiakový paprikáš
Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú...
Pečené kura s cestovinami a Nivou
Pečené kura v hlinenej nádobe , ako príloha cestoviny so syrom Niva.
Tofu fašírky so zeleninovým šalátom
Jednu cibuľu a cesnak najemno nakrájame a opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Ovsené vločky zalejeme...
Kura na pive a chipotle s mexickou ryžou
Chcem Vám predstaviť najbežnejší spôsob prípravy ryže v Mexiku. Podáva sa ako príloha alebo predjedlo...
Zaprávané topinambury
Pretože topinambur akosi vymizol z našej kuchyne tak som sa rozhodol ho trocha pripomenúť.
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Syrové lievance
V mise rozmiešame múku s časťou mlieka, potom pridáme vajcia a zvyšok mlieka a miešame, až kým je...
Čína na sladko
Recept je jednochy a chutny. Vymyslela som ho sama a robila som ho dnes prvy krat a...
Ľahký letný cestovinový šalát
Mňamka na letné dni :) Najlepšie je použiť celozrnné cestoviny. V mojom prípade ako je vidno...
Marinované kuracie prsia so zeleninovým šalátom
Nakrájame si mäso na kocky. Zmiešame všetky suroviny dohromady. Mäso naložíme do tejto marinády...
Predvýplatné zvyškové špagety
Toto je recept z obsiahlej kapitoly "v chladničke som pred výplatou našla... " Ja som bola sama...
Bravčová kotleta s hubovým šalátom
Bravčové karé v celku s kosťou - kosti si očistíme nožom, osolíme, premastíme olejom a...
Rebierko na haluškách
Na dnes som dostal od manželky úlohu navariť niečo zo zvyšku karé od nedele a aby to...
Cuketové karbonátky so šampiňónovou omáčkou
Cukety umyjeme, osušíme a na hrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť asi 10...
Sladké kefírové pampúšiky
Rýchla maškrta pre jazýčky mojich drahých :-) Tieto lokšičky, či pampúšiky, alebo u nás nazývané...
Mäskové slimáky s polentovými knedlíčkami
Keďže žijem v krajine, kde sú slimáky pochúťkou, ale ja som ich ešte nemala odvahu...