Dusené kuracie prsia

peter64 - fotkapeter64, 15. septembra 2011

tento mám od svojej susedy

Suroviny

700 g
3 PL
1 PL
2 PL
1,5 dl
1/2 čl
1/2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme,pokrájame na kocky,vložíme na 40minút do marinády,ktorú sme ušľahali z vývaru, citrónovej šťavy a korenín.Odkvapkáme a opekáme na horúcom oleji 7-10 minút.Vyberieme a udržujeme v teplé.Výpek rozriedime marinádou a zvaríme.Vlejeme solamyl rozpustený v 3pl.studenej vody,dochutíme soľou a korením.Vložíme mäso a zvaríme.Podávame s ryžou ozdobenou medovkou a citrónom.

  2. 2

    na tento recept sa dá použiť aj kačacie, morčacie husacie prsia alebo z pernatej divej hydiny.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

3sandra3
ty si sa , tuším , dal na kuracie mäsko,,, doteraz si robil všetko z hovädzieho.... ale kuriatko môže byť,,,