Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší. Je to pikantné a voňavé. Hlavne s tým Zobraziť celý popisToto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší. Je to pikantné a voňavé. Hlavne s tým pivným syrom. Je to chlapské jedlo, ktorý nejde na rande po ňom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
Na cesto: | |
4 ks |
|
10 PL |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
4 strúčiky |
|
|
|
1 - 2 ks |
|
6 PL |
|
Na 1. prílohu: | |
110 g |
|
0,2 l |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
70 g |
|
Na 2. prílohu: | |
100 g |
|
0,2 l |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
1 - 2 ks |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
|
|
8 plátkov |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si rezne, ktoré osolíme okoreníme a poprášime mletou červenou paprikou pikantnou. Necháme chvíľu postať nech to do rezňa prejde. Na foto som dal rezne určene pre ženy. Pre chlapov nevošli do objektívu.
-
2
Na panvicu dáme asi 6 lyžíc oleja do ktorého pridáme pokrájané čili papriky na drobno. Olej necháme zohriať a trochu čili popražiť a opečieme rezne. Rezne sme pred pečením obalili v hladkej múke. Rezne opečieme z každej strany asi 3 minúty.
-
3
Potom opečené mäso položíme na sitko, nech olej odtečie. Na servítku nie, lebo by zotrela dobrotu čo je na nich. Panvicu s výpekom použijeme na ďalšie pečenie rezňov.
-
4
Na cestíčko si pripravíme suroviny. Zemiaky nadrhneme na jemno, cesnak prelisujeme. Pridáme hladkú múku soľ majorán a mleté čierne korenie. Vymiešame dobre lepivé cesto.
-
5
V ceste obalíme rezne.
-
6
Panvicu s výpekom znovu ohrejeme a vypražíme obalené rezne. Rezne podávame na taniere, ktoré pôjdu na servírovanie. Panvicu z výpekom ešte použijeme ne syrovú omáčku.
-
7
Na syrovú omáčku použijeme suroviny na foto. Nie sú tam Olomoucké Tvaružky tie som tam dodal až potom. To na preštepenie voňavejšej chute.
-
8
Panvicu s výpekom som znovu dal zohriať nalial do nej 0,2 l čierneho piva a nechal zovrieť. Do piva som dal 1PL worčestrovej omáčky a 1KL horčice. Syry som postrúhal na strúhadle a vysypal do vriaceho piva.
-
9
Za stáleho miešania sa zo syra a piva uvarila hustá voňavá omáčka jedna báseň a tá chuť no poézia. Omáčku som nechal trochu vychladnúť a potom pridal k mäsu na tanieri.
-
10
Teraz si pripravíme suroviny na druhu omáčku. Na čistú panvicu suchú dáme hrubšie plátky slaniny opiecť. Tie nám pustia masť na omáčku. Opečené plátky slaniny vyberieme a pridáme na tanier k mäsu. Do výpeku na panvici nalejeme asi 0,2 l červeného vína. Do vína dáme zázvor, mletú škoricu, klinčeky,brusnice, kôru z jedného citróna a šťavu z jedného citróna. Aj dve čili papričky sušené, kto nechce nemusí dať. Varíme až sa nám to zredukuje na hustú omáčku.
-
11
Omáčka je pekné zhustnutá. Odložíme zo sporáka a necháme mierne vychladnúť a pridáme k mäsu do taniera.
-
12
Pridáme ešte nejakú oblohu a môžeme konzumovať. Pripraviť si k tomu vínko ktoré sme použili pri varení. A dobrú chuť.
krásny recept 5*