Šopronské kapustové závitky
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 26. októbra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
300 g, mleté |
|
8 plátkov |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 hlávka |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
na namočenie pečiva |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme, osušíme a rebrá naplocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.
- 2
Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny.
- 3
Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a pridáme maggi korenie. Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu