kuracie prsia plnene eidamom,nivou a varenym vajickom s porovou omackou :)
porcií
Suroviny
750 g |
|
|
|
200 g |
|
uvarené na tvrdo |
|
,mleté čierne korenie |
|
omacka: | |
1 l |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
,mleté čierne korenie |
|
|
|
|
|
priloha: | |
|
Postup
-
1
kuracie prsia naklepeme, na kazdy platok dame tvrdy syr, kusok nivy a vajce uvarene na tvrdo (podla toho kolko sa zmesti). urobime tzv rolku ktoru upevnime sparatkami a polozime na vymasteny plech (ja davam maslo) . Kedze niva je slana sama o sebe tak solime len zlahka a posypeme korenim a dame piest do truby.
- 2
Medzitym spravime omacku: na cca 5 lyzic oleja oprazime cca 4 lyzice hladkej muky a potom pridame mlieko, por nakrajany na kolieska a varime. Ked mlieko vrie odstavime zo sporaka a dochutime korenim, solou, octom alebo stavou z citrona a cukrom (podla chuti)
- 3
maso servirujeme spolu s cestovinou alebo ryzou ktoru polejeme omackou. DObru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu