Foto: kukulienka71
Inšpiroval ma taliansky recept s fazuľou. Nahradila som ju cícerom a upravila na naše chute.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 väčšie strúčiky |
|
2 PL |
|
1 ks žltá |
|
1 ks väčší |
|
2 ks |
|
0,5 hrnčeka uvarený |
|
0,5 l |
|
2 PL hustý |
|
150 g neúdený tvrdý |
|
4-5 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
nasekaná |
|
Postup
-
1
Deň predtým namočený cícer uvaríme do mäkka a scedíme. Cibuľu nakrájanú na drobno opražíme na oleji.
-
2
K cibuli pridáme posekané strúčiky cesnaku a chvíľku opekáme spolu, potom primiešame paradajkový pretlak a podlejeme horúcim vývarom. Ak nie je slaný, jedlo osolíme. Nasledujú suroviny podľa stupňa tvrdosti, najskôr pokrájaný plátok žltej tekvice, potom zemiak a ja som dala aj maličký kúsok patizónu. Pozvoľna privedieme k varu.
-
3
Množstvo čili si upravte podľa gusta a podľa štipľavosti papričiek.
-
4
Cesto na knedličky pripravíme z postrúhaného syra, smotany, múky, roztopenej masti a posekanej petržlenovej vňate. Je mäkké a poddajné. Vytvarujeme z neho guľky veľkosti vlašského orecha a zavaríme do jedla. Preto pomenovanie eintopf - jedlo z jedného hrnca.
-
5
Nemiešame varechou, kým sa knedličky nespevnia varom, len chytíme uši hrnca a otáčame ním okolo svojej osi sem a tam, tak sa obsah jemne ale dôkladne premieša a knedličky sa "nezrania". Aj potom miešame len opatrne. Neskôr prisypeme uvarený cícer a varíme na miernom ohni, kým všetko zmäkne. Chute sa prepoja, šťava zahustí.
-
6
Ak použijete konzervovaný cícer, jedlo je hotové raz-dva. Hodí sa ako obed aj ako večera. Príjemne prehreje a zasýti.
katka78, aj tvarohové by boli chutné, tieto sú syrové;-))
@pitrs , smotana ich drží spolu, lebo cesto je od nej lepkavé, mne sa nerozpadla ani jedna, nemali tú tendenciu. To opatrné miešanie prízvukujem kvôli tvaru knedličiek, pretože cesto je spočiatku mäkké, varom spevnie, nie je problém s kompaktnosťou.
Myslím, že fazuľa by bola v tomto jedle ešte lepšia. Volila som cícer, lebo sme mali v poslednom čase dosť fazule. Hádam sa ozve potom s recenziou niekto, kto recept vyskúša, ešte raz vďaka za pristavenie sa.
nádherné foto
:-))