Párty tanier fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 21. septembra 2015

Mali sme oslavu v prírode a povedali sme žiadne rezne niečo iné. Tak sme robili takéto obložené taniere a chutilo lepšie ako rezne.

15 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Množstvá neudávam to si prispôsobí každý podľa počtu stravníkov. Toto je ukážka pre dvoch.

    Párty tanier (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielu cibuľu prerežem na 4 kusy. Slaninu nakrájam na hrubšie kusy na každý tanier jeden kus. Hermelín nechám cely opiecť a potom ho pri servírovaní na tanier prerežem na dva kusy. Na keramickú panvicu dám 1PL oleja a opekám naraz tieto suroviny viď obrázok. Najskôr jednu stranu a potom druhu stranu. Na tejto panvici sa dobre pečie a nesmie sa tam dostať voda, lebo to potom prská.

    Párty tanier (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sýr, slaninu, cibuľu mám opečenú odložím na teple miesto. Zatiaľ si idem robiť ostatné. Na tej istej panvici opečiem umyte a osušené kuracie prsia v celku, ktoré posypem čerstvo zomletým korením štyroch farieb . Tak isto aj feferónky osušené pridám k ním opiecť

    Párty tanier (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Feferónky sú opečené. Odložím ich k syru. No kuracie prsia sú v strede ešte surové. Pridám k nim nakrájaný pór na kolieska a celé šampiňóny aj trochou nálevu. Nechám to chvíľku prevariť. Stále nesolím, lebo slanina a šampiňóny sú slané tak nech sa to nepresolí.

    Párty tanier (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Preložil som to na pekáč, lebo tato panvica ma rúčku, ktorá nemôže do rúry. Pekáč vložím do rúry na 10 minút a 200°C.

    Párty tanier (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tejto dobe vytiahnem pekáč pridám naň domáce klobásky mini. A dám ešte zapiecť na 10 minút. Klobásky mám od známeho mäsiara, ktorý ich doma v robí. Ja ich potom sterilizujem do pohárov. Hodia sa keď potrebujem k vareniu aj na maškrtenie, keď prepadné chuť na sladké.

    Párty tanier (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mám to všetko pekne upečené a môžem servírovať. Tak a party môže začať. Nejaké víno k tomu a mľaskáme a nedáme sa ničím rušiť veď sme v prírode. Tak aj Vám želám dobrú chuť.

    Párty tanier (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ubka
...že som ja nebola pozvaná?:-))) fantázia,Tvoje recepty,všetky ,lahodia mojim chuťovým pohárikom.Pekný deň,nech Tí to varí ďalej v tomto štýle:-) 5*
kecemis
V sobotu som bol na jednej party. Skoda ze si neposlal zopar tychto tanierov. Urcite by mali vacsi uspech ako to co tam bolo.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné :-)
gitka61
Na party nieco uzasne nabuduce vyskusam.My robievame na party predvarene udene kolienka a nasledne upecene v domacej peci oblozene so zemiakmi a slaninkou.Druhy chod su pecene zemiaky ,len v supke upecene do cervena a party sa moze zacat.Kazdy sa oblizuje.:-)
1x zuzial
sracz
... keď zavítam na "Slovač", určite Ťa kamarát šikovný @patroveckypitrs neobídem! Rád sa pripojím do rozehnutej partie, klobásy donesiem svoje, vlastnoručne vyrobené a vyúdené! Nájdem Ťa v Žiline, alebo na "Vihodze"? Voňavú záhradu mám nadovšetko najsamradšej!
sracz
... prepáč "preklep" !!! Nie v Žiline, ale v Trenčíne? = chybička sa vlúdila!
babkamt
na tanieri sú samé dobroty:-) Mnohí by sme sa k vám pridali.5*
tinca
skvelá chuťovka, len sa pridať
kukulienka71
Hahaha, dobre som sa zasmiala na mini klobáskach, ktoré si dáš, keď ťa prepadne chuť na sladké:-)))). Lákavý party tanier, v prírode chutí vždy viac;-)
pilcik
Po takomto jedle by som podal riadny výkon.
tinkaj
Ja teda mäsko v poslednej dobe veľmi nepapám, ale tu by som ochutnala aspoň tú kuracinku a dotlačila sa syrom a šampiňónmi. Vyzerá to krásne a určite to aj fantasticky chutí. Skúsim to ukuchtiť na chalupe, na najbližšej oslave:):):) ďakujem za inšpiráciu:)
manya
moje dnešné varenie bolo inšpirované tvojim párty tanierom, aj keď sme párty nerobili ale budeme mať návštevu, tak som si to chcela vyskúšať, dobre si to vymyslel, vďaka za inšpiráciu;




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia