Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou fotorecept
Foto: monty469
S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja s dcérou, a aj dnes som ukuchtila tieto Zobraziť celý popisS letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja s dcérou, a aj dnes som ukuchtila tieto plnené patizóniky. Huby sme nazbierali dnes ráno, patizóny sú zo záhradky, tak hor sa do prípravy chutného olovrantu.
na 180 °C
Suroviny
6 ks žlté malé |
|
350 g mleté |
|
3 hrste čerstvé (suchohríb, kozák, hríb dubový) |
|
1/2 ks |
|
2 ČL sušené |
|
7 strúčikov |
|
podľa chuti (čerstvý tymián, saturejka, petržlenová vňať) |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Najprv patizóny vydlabeme, jeden nakrájame v celku na malé kúsky.
-
2
Na oleji orestujeme na drobno nakrájaný pór. Potom pridáme mäso, chvíľu restujeme, teraz pridáme pokrájaný patizón a huby, premiešame a restujeme.
-
3
Asi po 10 minútach pridáme paradajku nakrájanú na malé kúsky, prelisovaný cesnak a bylinky. Premiešame, krátko podusíme a odstavíme.
-
4
Medzitým si pripravíme zmes, ktorou budeme natierať patizóny. V mažiari roztlačíme cesnak (3 strúčiky), petržlenovú vňať spolu s olejom a soľou. Vznikne nám akoby "pesto", ktorým vytrieme patizóny. Potom ich naplníme mäsovo-hubovou zmesou.
-
5
Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.
-
6
My sme si na vrch namrvili balkánsky syr, takto nám to chutí viac. Syrom nešetríme :-)
-
7
A na záver pripájam foto húb, ktoré sme dnes s rodinkou nazbierali :-)
No a toto som fotla pre teba :)
@Patroveckypitrs vďaka, teším sa ,že sa ti to páči:-)
@Haji moja milá ďakujem ti veľmi pekne:-)
@Siisa ďakujem. Tie patizóny si sadím každý rok. Zdá sa mi, že sú také lahodnejšie.Pravdupovediac v obchode som videla len tie klasické, ale aj s tými to bude dobré. Tvoje dubáky priam spievajú, také sú krásne:-)
Všetkým prajem pekný večer
ďakujem veľmi pekne :-)
Ďakujem ti veľmi pekne :-)
Milá moja , ďakujem ti veľmi pekne :-)
Ďakujem ti veľmi pekne :-)