Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 3. augusta 2016
Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept)
Foto: monty469

S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja s dcérou, a aj dnes som ukuchtila tieto Zobraziť celý popisS letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja s dcérou, a aj dnes som ukuchtila tieto plnené patizóniky. Huby sme nazbierali dnes ráno, patizóny sú zo záhradky, tak hor sa do prípravy chutného olovrantu.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks žlté malé
350 g mleté
3 hrste čerstvé (suchohríb, kozák, hríb dubový)
1/2 ks
2 ČL sušené
7 strúčikov
podľa chuti (čerstvý tymián, saturejka, petržlenová vňať)
podľa chuti
1 ČL
1 PL
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv patizóny vydlabeme, jeden nakrájame v celku na malé kúsky.

    Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji orestujeme na drobno nakrájaný pór. Potom pridáme mäso, chvíľu restujeme, teraz pridáme pokrájaný patizón a huby, premiešame a restujeme.

    Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi po 10 minútach pridáme paradajku nakrájanú na malé kúsky, prelisovaný cesnak a bylinky. Premiešame, krátko podusíme a odstavíme.

    Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme zmes, ktorou budeme natierať patizóny. V mažiari roztlačíme cesnak (3 strúčiky), petržlenovú vňať spolu s olejom a soľou. Vznikne nám akoby "pesto", ktorým vytrieme patizóny. Potom ich naplníme mäsovo-hubovou zmesou.

    Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.

    Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My sme si na vrch namrvili balkánsky syr, takto nám to chutí viac. Syrom nešetríme :-)

    Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A na záver pripájam foto húb, ktoré sme dnes s rodinkou nazbierali :-)

    Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Priznám sa patizóny moc nemusím. No toto vyzerá lákavo rád by som ochutnal. Ukladám, niekedy sa musím k tomu odhodlať. Jaj a hviezdičkujem na plno.
haji
@Monty469 to je úžasná trojkombinace, která nemá chybu! Slintám tak, že si asi utopím noťas. A ta vůně, oh! Patizóny se ti urodily krásné a houby, nemám slov. Krásný večer přeji!
1x siisa
siisa
Wooow, krásna foto jedlo úžasne prezentuje ♥ a s tými patizónmi to žartuješ :D to čím polievaš, lebo som také ešte nevidela ani na trhu ! Huby mám rada, tak odkladám na vyskúšanie ♥ Len neviem kde také patizóny zoženiem, aby to jedlo bolo autentické :) som detailista :D
No a toto som fotla pre teba :)


2x haji a siisa
haji
Puknu od závisti, holky, vy mi dáváte! Se mi o vašich houbách bude zdát, oh!! A jak píše Simonka, Montíčku, ty tvoje patizóny jsou super - doslova umělecké dílo.
1x siisa
monty469
@Terinka55 ďakujem ti veľmi pekne, rada by som ťa ponúkla:-)
@Patroveckypitrs vďaka, teším sa ,že sa ti to páči:-)
@Haji moja milá ďakujem ti veľmi pekne:-)
@Siisa ďakujem. Tie patizóny si sadím každý rok. Zdá sa mi, že sú také lahodnejšie.Pravdupovediac v obchode som videla len tie klasické, ale aj s tými to bude dobré. Tvoje dubáky priam spievajú, také sú krásne:-)
Všetkým prajem pekný večer
frezia
Krasne vyzerajuce a urcite aj chutne jedlo.
izabella929
@monty469 , len ticho závidím tvoje suroviny..krásne a chutne si to urobila.-) tiež som ich plnila a pestovala som si v troch farbách.Dnes už iba nostalgicky spomínam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia