Chrbát z diviaka na restovanom špenáte

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010 13:02
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Chrbát z diviaka na restovanom špenáteFoto: Marek Velček

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja a mäso sprudka opečieme tak, aby vnútri ostalo ružové, nie však surové.

  2. 2

    Na ostatnom oleji zarestujeme prelisovaný cesnak, pridáme špenát, soľ, korenie, zľahka zarestujeme. Mäso obalíme po obvode plátkom oravskej slaniny. Na opečený toast uložíme na restovaný špenát, na to položíme mäso, prelejeme prírodnou šťavou (zeleninový vývar z pečených kostí, zeleniny a korenín), ozdobíme a podávame.

  3. 3

    Náš tip: Z diviaka je najchutnejšie mäso z kusov vážiacich pod 50 kilogramov.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist