Chrbát z diviaka na restovanom špenáte

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010
Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Foto: Marek Velček

Suroviny

800 g
350 g
10 g
4-5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja a mäso sprudka opečieme tak, aby vnútri ostalo ružové, nie však surové.

  2. 2

    Na ostatnom oleji zarestujeme prelisovaný cesnak, pridáme špenát, soľ, korenie, zľahka zarestujeme. Mäso obalíme po obvode plátkom oravskej slaniny. Na opečený toast uložíme na restovaný špenát, na to položíme mäso, prelejeme prírodnou šťavou (zeleninový vývar z pečených kostí, zeleniny a korenín), ozdobíme a podávame.

  3. 3

    Náš tip: Z diviaka je najchutnejšie mäso z kusov vážiacich pod 50 kilogramov.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre