Foto: vevuska187
Tetno recept som našla na internete. Chutí veľmi dobre ale kto nemá moc rád kyslé,dajte iba jeden citrón :)
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
6 ks |
|
1 lyžička |
|
|
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
|
|
2 ks |
|
1 kg |
|
|
|
|
|
12 strúčikov v šupke |
|
na zaliatie |
|
Postup
-
1
Marinádu si pripravíme ešte večer aby sme na ďaľší deň mohli začať kuchtiť :) Prichystáme si suroviny.Do misky dáme horčicu, červenú papriku, tymián, rozmarín, cibuľu, korenie, olej, granulovaný cesnak, soľ.Citróny si prekrojíme na polovicu a vytlačíme šťavu do misky.
-
2
Všetko zamiešame a vznikne nám z toho takáto marináda.
-
3
Do marinády poukladáme kuracie stehná a citróny. Misu zatvoríme a dáme do chladničky.
-
4
Na ďaľší deň si vyberieme marinádu a necháme ju pri izbovej teplote "odpočinúť". Nachystáme si zemiaky.
-
5
Pokrájame na mesiačiky.
-
6
Pridáme olivový olej,rozmarín,soľ a korenie.
-
7
Zamiešame.
-
8
Dáme všetko na plech. Na vrch poukladáme strúčky cesnaku a citróny. Trúbu si rozohrejeme na 220 stupňov. Zabalíme do alobalu a dáme do trúby na hodinku a pol. Ja to robím tak,že hodinku nechám v alobale a pol hodinku bez :)
-
9
A môžeme podávať :)
Ty si kto na vareche ? Najnovsi schizofrenik ?