
Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...

Celozrnné cuketové halušky s bryndzou a opečenou sušenou šunkou
Bryndzové halušky mám veľmi rada. Ak sú dobre urobené je to ozaj delikatesa. A tieto...

Kuracie prsia s avokádom
Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Do misky si pripravíme marinádu: zmiešame olivový olej, údenú...

Záhadné bravčové mäso
Ak chcete silvestrovať, ale viete, že rodina na nový rok bude čakať teplý obed, ...

Linguine s krevetami a sušenými paradajkami
V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami...

Rýchly šalát z kuskusu
Ak potrebujete rýchly obed alebo večeru, toto je ideálna možnosť. Hotová do pol hodiny, ...

Hovädzie na pastiersky spôsob
Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak...

Hustá zelerová polievka
Dnes som sa zobudila o 6 ráno plná energie. Je sviatok a maminka mi hovorí že...

Kurča na pomarančoch
Kura je u nás doma asi najčastejšie používaným mäskom v kuchyni. Vyskúšala som množstvo rôznych premien prípravy...

Letná zapekaná zelenina
Keď mám chuť na niečo ľahké, improvizujem so zeleninkou. Vyskúšajte tento môj chutný nápad z...

Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.

Koložvárska kapusta
Ak chcete môžte si dať viac kapusty, mäsa alebo ryže, podľa toho kto ma čoho...

Pečené morčacie stehno s bylinkami
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa...

Extra nivové kuracie rolky
Nevedela som nájsť dosť dobrý recept, tak som si spravila vlastný!

Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)
Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....

Pečená ryba s pikantnou krustou
Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím...

Bravčová kotleta so šampiňónovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme kotletu tak po 3 minúty z oboch strán. Potom ju odložíme stranou....

Babičkine tajomstvo
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad...

Vyprážané kuracie prsia v jogurte
Tento recept mám už dlho, ale neviem od koho. Robím ho vždy vtedy, keď...

Pečená hus s dusenou kapustou
Pečenú hus miluje cela moja rodina a robievame ju spolu s manželom pri slávnostných príležitostiach...

Bravčové na mrkve a cibuľke
Jedlo, ktoré pripravujem pravidelne aspoň jedenkrát do mesiaca, dnes som ho chcel pripraviť v remoske....

Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť „sezónu“ na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa...

Dusené zemiaky s brokolicou
Inspiraciu na tento recept som dostala z internetu. Tam boli zemiaky dusene s karfiolom a hraskom....

Mrkvovo-zelerove morčacie soté
Zas moja klasika a moje chute :) Tentokrát hrá prím mrkva, ktorá dodá jedlu okrem veľkého...

Bohatá fazuľovica
Mám rád sýte polievky a na niečo podobné som mal chuť už dávno. Výsledok bol podľa...

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom
Pripravte si ľahké a pomerne rýchle jedlo na obed či večeru. Postačí len málo surovín a...

Cestoviny s cesnakom, šalotkou, patizónom a paradajkami
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cesnak a šalotku očistíme a nakrájame na kocky.

Roštenka schönbrunnská
Kombinácia mäsa a zaujímavej zmesi nevyzerá možno lákavo... ale chuti úžasne :)

Sójové rezne
Sója obsahuje najviac bielkovín zo všetkých plodín, sú ľahko stráviteľné a vstrebávané.