Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave
Foto: patroveckypitrs
Morčacina je pomerne sucha a nevýrazná tak som ju upravil trochu netradične. Hlavne bolo to chutné.
porcií
príprava
na 180°C °C
Suroviny
1 kg |
|
3 dl |
|
1 dl najlepšie ostrý |
|
1 dl |
|
1 hlávka pokrájaný na plátky |
|
2 ks stredne veľká |
|
4 -5 ks malé čerstvé vetvičky |
|
1 PL sušené |
|
1 PL sušená |
|
|
|
|
Postup
-
1
Stehno som nakrájal na rezníky o hrúbke 1cm. Do pekáča som dal na dno cibuľu nakrájanú na polmesiace na ňu naukladal rezníky, ktoré som s oboch strán osolil a okorenil. Na mäso som pridal cesnak nakrájaný na plátky. Ďalej to posypem oregánom a bazalkou na vrch pridám rozmarín.
-
2
Paradajkovú šťavu zmiešam s kečupom a vodou. Tuto zmes pomaly nalejem na mäso toľko aby bolo všetko zaliate.
-
3
Potom som to dal do vyhriatej rúry na 180°C príkrite alobalom na hodinu dusiť (piecť). Podľa typu rúry prispôsobiť. Po hodine bolo mäso mäkučké a šťavnaté. Príloha podla vlastného uváženia ja som mal ryžu. Tak dobrú chuť želám.
Ďakujem @Martamm za komentár je to veru dobré.