Plnené zemiakové placky

Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Plnené zemiakové placky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
0,3 kg
50 g
2 ks
250 g
600 g




Postup

  1. 1

    Najemno postrúhané zemiaky necháme odstáť a vodu scedíme. Pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, postrúhanú cibuľu. Ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, rascou a premiešame. Pečieme na rozohriatom tuku.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata, pridáme rascu a pokrájanú kyslú kapustu. Dusíme do mäkka.

  3. 3

    Dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom. Udusenou kapustou naplníme placky, ktoré posypeme opečenou slaninkou.

Diskusia k receptu

tetuska
Placky plním aj bravčovým alebo kuracím mäskom alebo hydinovými pečienkami, je to super dobrotka...
dedoivan
Zemiakové placky robím už 40 rokov tak isto , len ich plním surovou kyslou kapustou a posýpam opečenou slaninkou a cibuľkou
oldomachac
nechcem ani vtipkovat, ani ironizovat, ale ked sa u nas robia zemiakove placky, tak na ziadnu plnku nie je cas, ani miesto, preco? totiz, ked sa smazia (a to na dvoch panviciach), tak sa o ne cela rodina preteka, aby sa im usla a zje sa taka prazdna priamo z panvice (prirovnam to k slavnemu ceskemu filmu ,, anton spelec ostrostrelec´´, ake mal spelec problemy s plackou), zemiakove placky su excelent, dobru chut!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia