Plnené zemiakové placky
Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno postrúhané zemiaky necháme odstáť a vodu scedíme. Pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, postrúhanú cibuľu. Ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, rascou a premiešame. Pečieme na rozohriatom tuku.
- 2
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata, pridáme rascu a pokrájanú kyslú kapustu. Dusíme do mäkka.
- 3
Dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom. Udusenou kapustou naplníme placky, ktoré posypeme opečenou slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu