Plnené zemiakové placky

Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010 9:46
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Plnené zemiakové plackyFoto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
45 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Najemno postrúhané zemiaky necháme odstáť a vodu scedíme. Pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, postrúhanú cibuľu. Ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, rascou a premiešame. Pečieme na rozohriatom tuku.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata, pridáme rascu a pokrájanú kyslú kapustu. Dusíme do mäkka.

  3. 3

    Dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom. Udusenou kapustou naplníme placky, ktoré posypeme opečenou slaninkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist