Bravčová krkovička na slanine a údenej klobáse s lečom fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed dnes z bravčovej krkovičky..kombinovala som ju so slaninkou, klobáskou a dusila na leče..výborné jedlo..
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 PL domáca |
|
80 g domáca |
|
100 g domáca |
|
350 ml domáce starilizované |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
|
|
1/2 ČL |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som umyla, osušila, pokrájala som na hrubšie rezne..na panvicu som dala roztopiť masť a všetky rezne som opiekla z oboch strán a vyložila na misku...na panvicu som do výpeku pridala pokrájanú slaninu a údenú klobásku...nechala som opiecť do ružova,..
-
2
pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak a nechala orestovať..
-
3
do tohto základu som pridala červenú papriku a pomiešala..vložila som mäso...a opäť som všetko premiešala...
-
4
teraz som pridala lečo...všetko som dobre premiešala a nechala podusiť v lečovej šťave 10 min.
-
5
potom som všetko podliala vodou tak, aby bolo mäso ponorené v náleve..osolila, okorenila a zakryla som pokrievkou a pomaly dusila do mäkka..už som viac nepodliala...nezahustila som, lebo lečo sa rozvarí počas dusenia a zahustí šťavu tak, že sa môže podávať s dusenou ryžou..
-
6
Keď bolo mäso celkom mäkké, ochutnala som , ale verte, nič tomu chutnému mäsku nechýbalo...boli tam všetky chute akurát..pokiaľ sa mäso dusilo , pripravila som si aj dusenú ryžu...hotové mäsko...úžasne šťavnaté a od klobásky veľmi chutné...
-
7
a prajem vám dobrú chuť..
veruže vydarená kombinácia. toto jedlo robím najčastejšie v lete, keď sú čerstvé paradajky a uhorky. a pečiem všetko naraz v rúre, k tomu popučené zemiaky a studený uhorkový šalát, mňam 5*