Kuracie rizoto
Kuracie rizoto

Rizoto trochu inak

gordonko - fotkagordonko, 4. apríla 2017
Rizoto trochu inak
Foto: gordonko

Pri jednej návšteve mi ponúkli takéto rizoto, bolo fajnové šťavnaté a tak som sa opýtal ako sa to robí a tu je recept.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
300 g
1 ks
2 dcl
1 kelímok
100 g
2 ks
1 plechovka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny.

    Rizoto trochu inak - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu pokrájame na drobno a osmažíme do sklovita na oleji - pridáme kuracinu (lepšie sú kuracie prsia ) a poprášime čierným korením a orestujeme.

    Rizoto trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme alebo ovegetíme, prilejeme trochu vývaru a mäso podusíme.

    Rizoto trochu inak - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si uvaríme ryžu.

    Rizoto trochu inak - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme mäso mäkké, pridáme smotanu,

    Rizoto trochu inak - obrázok 5
  6. 6

    presypeme ryžu a pridáme pokrájanú kápiu na kocky a scedenú kukuricu.

    Rizoto trochu inak - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec vmiešame strúhaný tvrdý syr a môžme servírovať.

    Rizoto trochu inak - obrázok 7
  8. 8

    DOBRÚ CHUŤ

    Rizoto trochu inak - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak teď doopravdy nevím. Na foto 1 vidno tvrdý sýr a zároveň taky tavený sýr, jenže v postupu i surovinách autor zmínil pouze tvrdý sýr, co jako se má s tím taveňákem udělat? Vykydnout na to hotové papaníčko? Nebude ho v té hromádce škoda?

Jak si teď mají "nemichelinští kuchaři" tenhle galakticky mňamózní recept připravit?