Foto: rennatte
Dnes po dlhej dobe som sa rozhodla pre toto voňavé jedlo.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred umytý a namočený hrach dáme variť spolu s údeným mäsom a bobkovým listom, po zovretí pozbierame vzniknutú penu a varíme 15-20 minút, nesolíme
-
2
mäso vyberieme, nakrájame na plátky a odložíme, hrach varíme ďalej do mäkka
-
3
po zmäknutí hrachu osolíme, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a majoránku, necháme povrieť, odstavíme a rozmixujeme na kašu, dáme späť na oheň variť
-
4
z oleja a múky si pripravíme zápražku do ktorej pridáme zvyšok cesnaku, zalejeme studenou vodou,
-
5
vlejeme do vriacej kaše, necháme povrieť a odstavíme
-
6
podávame s plátkami údeného vareného mäsa a čerstvým pečivom
Mňamka.
Tvoja porcia je taká lákavá,že sa najbližšie teším na Veľkú noc. xixixi.