Foto: rybarkuchar
Nič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím, ale čas je korenina, ktorú nerád používam. Čím menej Zobraziť celý popisNič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím, ale čas je korenina, ktorú nerád používam. Čím menej tým lepšie – takže som si to trochu zjednodušil. Použil som bravčové karé bez kosti - dá sa čokoľvek.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karé si nakrájame na tenšie rezne a rozklepeme a posolíme. Som odporca „búchania do mäsa“, no tu sa tomu nedá vyhnúť. Odkrojíme spodok kapie a opatrne vydlabeme jadierka, pozor aby sme neurobili dieru.
-
2
Dvomi rezňami obalíme „kapiový pohárik“ a spojíme ich špáradlom, niťou, ihlou ... proste niečím aby to držalo spolu.
-
3
Do vnútra vložíme 2-3 plátky šunky a rozbijeme jedno vajce. No a je to.
-
4
Vložíme do rajnice, podlejeme, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zvyšok kapie, zakryjeme a dusíme do mäkka. Spravidla je to hotové, keď zbelie vajíčko.
-
5
Z výpeku si každý podľa chuti dorobí omáčku. Ako prílohu som zvolil „Light zemiakový šalát s mätou“ od @Janikbj, akurát nie s mätou ale s poľným šalátom.
Diskusia k receptu