Bravčová panenka obalená v slaninke, na víne so skaramelizovanou cibuľkou

ajkaz - fotkaajkaz, 6. októbra 2013
Bravčová panenka obalená v slaninke, na víne so skaramelizovanou cibuľkou
Foto: ajkaz

Suroviny

 plátky
4 ks
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Panenku umyjeme a nakrájame na cca. 4 cm hrubé medajlonky (podľa šírky plátku slaniny). Obalíme v slanine, zašpáratkujeme. Osolíme a okoreníme na stranách, kde nieje slanina. Na rozpálenom oleji opražíme krátko opäť zo strán, kde nieje cibuľa. Dáme na plech alebo zapekaciu misu a podlejeme výpekom, plus trochou vína. Pečieme cca. 10 min..(podla chuti) na 180 stupnov.

  2. 2

    Príloha skamaramelizovaná cibuľka: Cibulu nakrájame na kolieska a do sklovita opražime na oleji. Pridáme cukor a počkáme kým skaramelizuje, pričom zmes miešame. Podlejeme vínom a cca. 5-8 min dusíme.

  3. 3

    Podávame napr. so zemiakovou kašou, alebo pučenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ :)

Diskusia k receptu

afataga
tak to uz hej, uzasne jedlo, len tu cibulu by som robila na masti, mas 4 a 3/4 hviezdy :-)
angast
Chutné - môzeš mi naložit kopcom tanier.
rea1
mne by k tomu mäsku pasovali hríby na masti, ktoré tu má uvedené @afataga. dievčatá, dajte sa dohromady a ja ochotne prídem. víno prinesiem, šak nech ma neohovoríte. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia