Bravčová panenka obalená v slaninke, na víne so skaramelizovanou cibuľkou
Foto: ajkaz
Postup
-
1
Panenku umyjeme a nakrájame na cca. 4 cm hrubé medajlonky (podľa šírky plátku slaniny). Obalíme v slanine, zašpáratkujeme. Osolíme a okoreníme na stranách, kde nieje slanina. Na rozpálenom oleji opražíme krátko opäť zo strán, kde nieje cibuľa. Dáme na plech alebo zapekaciu misu a podlejeme výpekom, plus trochou vína. Pečieme cca. 10 min..(podla chuti) na 180 stupnov.
- 2
Príloha skamaramelizovaná cibuľka: Cibulu nakrájame na kolieska a do sklovita opražime na oleji. Pridáme cukor a počkáme kým skaramelizuje, pričom zmes miešame. Podlejeme vínom a cca. 5-8 min dusíme.
- 3
Podávame napr. so zemiakovou kašou, alebo pučenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu