Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke

delina - fotkadelina, 9. apríla 2011
Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke
Foto: delina

Tento recept vznikol kombináciou viacerých, keď som chcela pripraviť chutné jedlo zo špargle.

3
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g alebo kuracie
250 ml al. smotana na varenie
100 g alebo mäkký
250 ml alebo bujón




Postup

  1. 1

    Na panvici si na oleji osmažíme soté z kuracích pŕs a preložíme do hrnca. Na panvici si následne osmažíme pór a pridáme ku kuraciemu mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok.

  2. 2

    Prilejeme vývar, vodu zo špargle a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu, nakrájanú špargľu a necháme prevrieť.

  3. 3

    Na záver pridáme tavený alebo nastrúhaný tvrdý syr podľa chuti, ja som použila mäkký syr z črievka. Necháme roztopiť a podávame. Vhodná príloha je ryža alebo opekané zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia