Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou

ziziak - bez fotkyziziak, 23. januára 2015
Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou
Foto: ziziak

Ako aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké jedlo z diviny. Osobne sa k divine dostanem jednoducho, Zobraziť celý popisAko aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké jedlo z diviny. Osobne sa k divine dostanem jednoducho, čiže z nej neustále vymýšlam niečo nové. No nie všetci majú možnosť dostať sa k surovinám, ktoré sú v tomto recepte, či už je to mäso, alebo hľúzovka.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 vetvička
2 ks
3 ks
1/2 čl
1 čl
2 strúčiky
1,5 dl
1 hrsť
250 ml
1 dl




Postup

  1. 1

    Mäso treba poriadne očistiť, nasoliť, nakoreniť a s rozmarínom a trochou oleja nechat odležať cez noc v chladničke. Je estetickejšie, ak mäso zabalíte do potravinárskej fólie do tvaru valca, aby držalo tvar. Mäso sprudka opečieme tak, aby bolo celé uzatvorené a vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C cca 6-8 minút. Čas je približný, určil som ho podľa hrúbky mäsa.

  2. 2

    Očistené zemiaky a zeler som nakrájal na kocky (mirepoix), aby sa uvarili rovnomerne a varil do mäkka v osolenej vode.Uvarenú zeleninu rozsekáme v mixeri do ktorého prilievame najskôr vlažné mlieko s maslom nech dostane tu správnu konzistenciu pyré a neskôr soľ, korenie, cesnak, chilli a horčicové semienka podľa svojej chuti. S chilli a cesnakom pozor :)

  3. 3

    V panvici necháme vyredukovať víno s hubami a neskôr pridáme smotanu do ktorej som nastrúhal malé množstvo hľúzovky a nechal variť pokiaľ smotana nezačala hustnúť, dochutil soľou, korením a zjemnil maslom.

Diskusia k receptu

ampara
Receptov na divinu nikdy nie je dosť,páči sa mi aj to zelerové pyré, akurát nemám hľuzovku. Ale vyskúšam aj bez nej.
evanaaa
@ziziak , už som ťa raz chválila a chválim ťa opäť - vieš, ako a čo je dobré a aj to spravíš. A to si mal ozajstnú hľuzovku? Teeeda....
1x safran
ziziak
@evanaaa ďakujem :) ano mam par ozajstných kúskov hľúzoviek :) ak ste z bratislavy ja Vám jednu podarujem :D
zuzanka1367
To vyzerá prudko jedlé, divina mi chutí, hľúzovku nemám, ale ako inšpiráciu isto použijem aj bez nej...šikovný.
evanaaa
Ďakujem som, ale už žijem inde......a škoda pre mňa tej hľuzovky, ja by som ju zhumplovala :-)
gutinka
uuuuuzasneeeeeee <3 dalo by sa to spravit aj z jelena? momentalne daniel nieto :D
kakavo
Ja som to robil z mamuta,lebo daniel momentálne nebol po ruke. Ale bolo to vynikajúce aj z neho. @gutinka , skús toho mamuta, neobanuješ, bude to uuuuuuzasneeeeeeee<3 D
1x spiral




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia