Foto: ziziak
Ako aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké jedlo z diviny. Osobne sa k divine dostanem jednoducho, Zobraziť celý popisAko aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké jedlo z diviny. Osobne sa k divine dostanem jednoducho, čiže z nej neustále vymýšlam niečo nové. No nie všetci majú možnosť dostať sa k surovinám, ktoré sú v tomto recepte, či už je to mäso, alebo hľúzovka.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mäso treba poriadne očistiť, nasoliť, nakoreniť a s rozmarínom a trochou oleja nechat odležať cez noc v chladničke. Je estetickejšie, ak mäso zabalíte do potravinárskej fólie do tvaru valca, aby držalo tvar. Mäso sprudka opečieme tak, aby bolo celé uzatvorené a vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C cca 6-8 minút. Čas je približný, určil som ho podľa hrúbky mäsa.
- 2
Očistené zemiaky a zeler som nakrájal na kocky (mirepoix), aby sa uvarili rovnomerne a varil do mäkka v osolenej vode.Uvarenú zeleninu rozsekáme v mixeri do ktorého prilievame najskôr vlažné mlieko s maslom nech dostane tu správnu konzistenciu pyré a neskôr soľ, korenie, cesnak, chilli a horčicové semienka podľa svojej chuti. S chilli a cesnakom pozor :)
- 3
V panvici necháme vyredukovať víno s hubami a neskôr pridáme smotanu do ktorej som nastrúhal malé množstvo hľúzovky a nechal variť pokiaľ smotana nezačala hustnúť, dochutil soľou, korením a zjemnil maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu