Výborná krémová brokolicová polievka

mimo159753 - fotkamimo159753, 26. apríla 2014

Ma včera napadlo čo som sľúbil v minulom recepte. Tak som to splnil.

8
porcií
35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ČL
4 stručiky
podľa potreby
1 PL
 podľa chuti
 podľa chuti
1 PL
1 ks ošupaná stredne veľká
200 g ošúpané
2 tégliky




Postup

  1. 1

    Brokolicu si natrháme na ružičky a dáme do prázdneho hrnca. Taktiež aj zemiaky nakrájané na kocky, mrkvu nakrájanú na kolieska a stručiky cesnaku. Potom zalejeme vodou aby bolo všetko pod vodou A dáme na 50 minút variť.

  2. 2

    Kým sa to vari do nádoby si nalejeme smotany, dáme pažitku, soľ, čierne korenie, vegetu a granulovaný cesnak. A dobre premiešame (najlepšie šlahacou metličkou).

  3. 3

    Ked sa to uvary tak odlejeme 3 stvrte vody (1l). Ked to odlejeme tak to rozmixujem ponornym mixerom az kym to nebude pekne zelene.

  4. 4

    Prilejeme zmes, ktorú sme si zarobili predtým a ešte raz sa pohráme s ponormým mixérom. Keď sa nám bude zdať že to je moc riedke tak tam pridáme troška hladkej múky a ešte raz sa pohráme z mixérom.

  5. 5

    Servírujeme s chlebovymi krutónmy alebo z chlebom. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
mimo159...,polievocka vyzera super,ale varit ju 50 min.je trochu dlho,brokolica sa uvari velmi rychlo.
evanaaa
@mimo159753 , brokolicové polievky sú dobré, ale skús bez zemiakov, načo miešať chuť brokolice so zemiakmi, zemiakovú si môžeš uvariť inokedy.....a budeš ju mať aj rýchlejšie, stačí chvíľu povariť brokolicu domäkka v troche ochutenej vody, rozmixovať, spraviť zátrepku so smotanou, ešte spolu prevariť a hotovo. Ja si pár ružičiek (uvarených) dám bokom a tie dám potom do hotovej polievky, môžu byť aj krutónky.
tiginko
no vidíš @evanaaa , ja si zase myslím, že sú lepšie zemiaky, než múka :-) Tiež robievam (nielen) brokolicovú krémovú so zemiakmi, kvôli zahusteniu. @mimo zemiakom stačí max 30 min varenia. Ja varím najprv zemiaky a neskôr pridám brokolicu. Tej stačí aj 10 minút, lepšie si zachová chuť a farbu.
jamarlen
zemiaky aj mrkvu môžeš nastrúhať, keď ich tam už chceš mať, a niekedy môžeš miesto cesnaku pristrúhať aj muškátový oriešok (tesne pred dovarením), to len tak na inšpiráciu a skrátenie prípravy:)…..
tinka1977
Ja som vlastne aj zabudla poďakovať za úžasný recept :) Inú brokolicovú už ani nevarím, odkedy som ho objavila, keďže táto chutí celej rodine :) Ešte aj môjmu drahému a ten je zarytý odporca brokolice :) Ale túto si veľmi chválil a chutí všetkým. Osobne sa tiež prikláňam na stranu zemiakov na zahustenie, namiesto múky. A môj tip: ja zalejem zeleninu len tak akurát, aby tak trošííííčku vykúkala z vody a varím prikrytú. Potom nemusím vodu zlievať - je to škoda vitamínov a minerálnych látok, ktoré sú v zemiakoch :) Inak je fantastická :)
pusta1
pekný recept, variabilný, čo do zahustenia i čo do vložky do polievky, zemiaky na zahustenie by som volila skôr ako zátrepku z múky, ja dávam menej tekutiny, čím vnikne hustá brokolicová kaša, ktorú len nariedim sladkou smotanou do konzistencie polievky, nechám len prevrieť
a je hotovo, zavárky a vložky do polievky už rôzne, kedy na čo je práve chuť.
***** ti dávam-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia