Bravčová panenka v prosciutte a sklovitou cibuľkou

adelka992 - fotkaadelka992, 7. apríla 2016
Bravčová panenka v prosciutte a sklovitou cibuľkou
Foto: adelka992

Fotopostup nemám, ale tiež rýchly recept

4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
8 plátkov
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäsko si umyjeme, odblaníme, z každej strany osolíme, okoreníme, obalíme prosciuttom. Na panvicu dáme olej, nahrejeme ho a sprudka opečieme z každej strany, vložíme do alobalu a do vyhriatej rúry na 5 minút, potom ho vyberieme a necháme odpočívať, samé nám v ňom ešte dôjde a bude šťavňatučké :) Cibuľku si nakrájame na tenučké plátky a rozdrobime si ich, aby nám vznikli tenké ,,vlásky", dame na rozpálený olej chvíľku pečieme , keď je cibuľka napoli upečená, pridáme 2 PL kryštálového cukru a pečieme za občasného miešania, až kým sa nám ingrediencie nespoja a nemá to krásnu sklovitú farbu a zhustne to troška, nakoniec dochutíme trochou octu. Podávame so zem. kašou preliatou so šťavou z mäska z alobalu, mäso si priečne narežeme a na vrch servírujeme cibuľku. Dobrú chuť :)

    Bravčová panenka v prosciutte a sklovitou cibuľkou - obrázok 1

Diskusia k receptu

dosa
.... rychly pekny receptik, cibulku s cukrom som este nerobila... nacase vyskusat
voyager
Vyborny recept! Dlhsie som piekla, ale nie ovela, panenka bola este ruzovkasta. Krasne pustila stavu a cibulka spravila tiez vybornu chut. Dakujem za recept a ukladam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia