Marinovaný králik

uschi - fotkauschi, 28. októbra 2009
Marinovaný králik
Foto: uschi

Jednoduchý na prípravu, ale pritom úžasne chutný. Veď posúďte sami!

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 dl
2 dl
2 PL
1/4 KL
1 PL
1/2 Pl
1/4 KL
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme.

  2. 2

    Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chlade odležat cez noc.

  3. 3

    Králika dáme do pekáča a prelejeme marinádou. Upečieme do chrumkava v predhriatej rúre na 200 stupňov. Počas pečenia mäso obrátime a prelievame výpekom.

  4. 4

    Upečeného králika naservírujeme na tanier, podávame s ryžou a ozdobíme zeleninou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

gittka
fakt užasné!skoro bez roboty a super obed je hotový.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia