Zapekané penne

veresvaran - fotkaveresvaran, 11. marca 2014

Chutná rýchlovka čo nezaťaží peňaženku, ľahko sa pamätá a zasýti. Dobrú chuť!

5-7
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 g
1 konzerva
200 ml
400 g
250 ml
12 dkg




Postup

  1. 1

    Dáme si variť cestoviny do osolenej vriacej vody. Šunku nakrájame na rezance asi 4x0,4cm. Hrášok a šampiňony zbavíme vody z konzervy. Syr si nastrúhame na hrubej strane strúhadla do menšej misky.

  2. 2

    Pripravíme si veľkú misu do ktorej dáme hrášok, šampiňóny, šunku a smotanu. Namiesto šunky môžte použiť aj napr. Liptovskú salámu. Lacné diétne salámy by som nekupoval, kvôli pár centom sa neoplatí pokaziť si celý pokrm. Pretlak pridávame pokiaľ sa nám to celé nezafarbí do ružova. Pridáme len trochu eidamu, aby tam nejaký bol aj v zmesi. Takže netreba to preháňať. Všetko Premiešame, pridáme scedené a odkvapkané cestoviny. Opäť premiešame. Dosolíme, dokoreníme podľa chuti. Korenie je najlepšie čerstvo drvené čierne alebo trojfarebné. Vyzerá to asi takto :D .

    Zapekané penne  - obrázok 2
  3. 3

    Rúru si dáme nahriať na 180°C . Zmes naložíme do malých zapekacích misiek, ako vidno na hlavnom obrázku, asi 1cm od vrchu a zasypeme strúhaným syrom. Pečieme, kým sa nám syr opečie do zlatista. Vytiehneme a necháme asi 10 minút chladnúť. Ako zástanca minima riadov, kozumujeme priamo z misiek. Vegetariáni kľudne, dá sa to aj bez šunky ;) Dobrú chuť! * Za prípadne gramatické chyby sa ospravedlňujem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia