
Jablkový nákyp
Recept mám z kuchárskej knižky z Bulharska ( od lele Penky ), podobné tu už kolujú...

Medovníkový adventný kalendár
Recept na medovníkové cesto mám od Varechy od používatela @Ercicka. Keď som čítala, že sa...

Levanduľové osviežujúce rezy
Tieto tvarohovo jogurtové nepečené rezy s príchuťou a arómou levandule sú sfarbené domácim nevareným sirupom z čiernych...

Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...

Kysnuté tvarohové rohlíčky
Rohličky su chutovo vynikajuce :-) a vdaka mastnejsiemu cestu, ostanu mäkkučke a vlačne aj niekolko dni ;-P

Farebný tanier s kuracím mäsom
Mám rada pekne a farebne pripravené jedlo, ktoré ma pozýva k stolu. Preto kombinujem a sama sa...

Štyri raňajkové variácie
Absolútne žiadna veda, len zopár inšpirácií na raňajky či desiatu.

Vietnamská ľadová káva
Uvarenu kavu si dame do chladničky vychladnut. Do vysokeho pohara nalejeme asi 2 cm salka, opatrne zalejeme...

Ľahký jablkový koláč
Ak chcete potešiť milovníkov jabĺk, neváhajte a chutný svieži koláč upečte.

Domáci kečup
Veľmi mám rada domáci kečup - určite nechutí ako známe značky, za to však chutí ...

Teľacie ragú s ryžou pilaf
Teľacie mäso si nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu s cesnakom pražíme, pridáme teľacie mäso soľ,...

Zlepované pusinky
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a so žltkami do penista. Pridáme múku, cit...

Rizoto s lečom
Na panvicu si dáme na kvapku oleja pražiť cibuľu, do hrnca dáme dáme 1l vody a do...

Ruské plnené pampúšiky
Pri tomto recepte som mala velmi velke obavy, co z toho vzide. S vysledkom som...

Špenátové makaróny s ricottou
Moja prvá skúsenosť s ricottou na slano. A určite nie posledná. Príprava vám nezaberie viac...

Špekáčiky na cibuľke
Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájame a dáme pražiť na panvicu s olejom na slabší plameň. Špekáčiky...

Čokoládový fondán s brusnicami
My ho robievame na veľkú noc ale hodí sa kedykoľvek fajnučké rýchle a sladké

Dvojfarebné grilážové rezy
Kokosová plnka: 250 g tuku rozpustíme, pridáme konden. mlieko, kokosovú múčku a všetko spolu zmiešame....

Chili
Vyskusala som vela variacii tohto tradicneho jedla z americkeho kontinentu a varim ho, s ...

Nátierka z brokolicových hlúbov
Casto vam mozno z brokolice zostanu hluby, vela ludi ich vyhadzuje, pritom su jedle a...

Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.

Láska na prvý pohľad
Milujem rúžovú a milujem maliny, ... pochutnajte si aj vy na tomto kvelom osviežujúcom zákusku...

Králik na dijonskej horčici
Mám králika rád na viacero spôsobov, ale tento je môj najoblúbenejší.

Bravčové líčka s medovou cibuľkou
Med je ôsmy div sveta. Dokáže pohladkať chuťové poháriky i žalúdok. Osladiť nápoje a dezerty,...

Prekladance
toto jedlo vnímam ako typické dedinské, je rýchle a veľmi chutné, určite ho poznáte no...

Jednoduchý kapustový šalát
Chutny a pritom veeelmi jednoduchy salat - samostatne jedlo, ci priloha. V povodnom recepte bola...

Vegánsky nedeľný obed
Dnes som bola hladná a nechcelo sa mi pripravovať nič extra. Ale nakoniec z toho vznikol...

Bramboračka
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...