Kuracia roláda v slaninke
mesačník Varecha, 25. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Pečená roláda z vykosteného kuraťa je skvelá ako pohostenie, podáva sa nastudeno.
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 ks vykostené |
|
|
|
|
|
200 g (plátky) |
|
|
|
Na náplň: | |
4 ks (tvrdšie) |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
|
|
štipka |
|
1 PL |
|
hrsť |
|
50 g vylúpané |
|
Na prípravu galantíny: |
Postup
-
1
Náplň: Žemle nakrájame na kocky a v mise ich pokropíme mliekom, aby boli navlhčené. Bielky vyšľaháme dotuha. Žĺtky prešľaháme s trochou soli, mletým muškátovým orieškom a rozpusteným maslom, pridáme do misy k žemliam. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, pistácie a zapracujeme sneh z bielkov.
- 2
Vykostené kura rozložíme na pracovnú plochu kožou dole, osolíme, okoreníme a rozotrieme naň pripravenú plnku. Zrolujeme a potom ešte celú roládu omotáme plátkami slaniny. Roládu zviažeme kuchynskou niťou, vložíme do pekáča a podlejeme malým množstvom vody.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a prelievame výpekom.
- 4
Hotovú roládu necháme vychladnúť a potom ju nakrájame na tenké plátky. Podávame na lôžku zo zmesi listových šalátov.
Tiež kuracia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu