Kuracia roláda
Kuracia roláda

Kuracia roláda v slaninke

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. decembra 2022
Kuracia roláda v slaninke
Foto: Kulinární studio MAFRA

Pečená roláda z vykosteného kuraťa je skvelá ako pohostenie, podáva sa nastudeno.

25 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks vykostené
200 g (plátky)
Na náplň:
4 ks (tvrdšie)
200 ml
2 ks
 štipka
1 PL
 hrsť
50 g vylúpané
Na prípravu galantíny:




Postup

  1. 1

    Náplň: Žemle nakrájame na kocky a v mise ich pokropíme mliekom, aby boli navlhčené. Bielky vyšľaháme dotuha. Žĺtky prešľaháme s trochou soli, mletým muškátovým orieškom a rozpusteným maslom, pridáme do misy k žemliam. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, pistácie a zapracujeme sneh z bielkov.

  2. 2

    Vykostené kura rozložíme na pracovnú plochu kožou dole, osolíme, okoreníme a rozotrieme naň pripravenú plnku. Zrolujeme a potom ešte celú roládu omotáme plátkami slaniny. Roládu zviažeme kuchynskou niťou, vložíme do pekáča a podlejeme malým množstvom vody.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a prelievame výpekom.

  4. 4

    Hotovú roládu necháme vychladnúť a potom ju nakrájame na tenké plátky. Podávame na lôžku zo zmesi listových šalátov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia