Hubová kapustnica

annabiel - bez fotkyannabiel, 11. januára 2012

Nedá mi aby som nepridala aj ja jeden recept na kapustnicu, ako ju varievame my na štedrý deň, ale určite príde vhod aj počas Zobraziť celý popisNedá mi aby som nepridala aj ja jeden recept na kapustnicu, ako ju varievame my na štedrý deň, ale určite príde vhod aj počas roka...

Suroviny

1 liter
2 hrste
2 lyžice
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť vodu z kyslej kapusty, pridáme huby, ktoré sme pred tým močili vo vode, aby dobre napučali. Pridáme celú cibuľu, cesnak, korenie a varíme kým huby zmäknú.

  2. 2

    Potom si urobíme zápražku z oleja alebo tuku a hladkej múky. Necháme popražiť do zlatista, potom zalejeme studenou vodou a vlejeme do kapustnice, prípadne pridáme ešte vodu ak by bola moc kyslá. Ochutíme soľou a podávame s nakrájanými , čerstvo uvarenými zemiakmi. Na tanieri si môže kto má rád ostré pridať čerstvo zomleté čierne korenie.

Diskusia k receptu

marianne69
Este nikdy som nedavala do kapustnice zaprazku a pre zaujimavost, Tvoju kapustnicu vyskusam,lebo ju mame velmi radi a tento sposob nepoznam,ukladam
evanaaa
Ja som zasa myslela, že v každej kapustnici ( myslím aj polievku) musí byť kapusta. Takto som ešte ani ja nejedla.
damisa
ja to robím a u nás sa to volá hríbová máčanka
dajda
U nas sa varí aj s kapustou,zápražkou a vela hríbov a smotanu sladkú pred dokončením dávam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia