Foto: zirafninka1
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
60 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
štipka |
|
1/4 KL |
|
Tvarohová vrstva: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 a 1/2 KL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
80 g |
|
1 PL |
|
Smotanová vrstva: | |
250 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Maslo s čokoládou roztopíme nad parou alebo v mikrovlnke. Miešame kým sa suroviny nespoja.
-
2
Pridáme cukor a opäť miešame kým sa cukor nerozpustí.
-
3
Po jednom pridáme vajcia. Vždy dobre premiešame metličkou.
-
4
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Vymiešame husté cesto.
-
5
Rozotrieme ho na malý plech (22x22cm) vystlaný papierom na pečenie.
-
6
Tvarohová vrstva: Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme po jednom vajíčka,
-
7
smotanu,
-
8
a múku. Dobre vymiešame hladký krém.
-
9
Vylejeme na čokoládové cesto. V rúre vyhriatej na 170 °C 35 minút. Necháme úplne vychladnúť.
-
10
Smotanová vrstva: Kyslú smotanu a cukor dáme do malého hrnca na na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí.
-
11
Smotanovú vrstvu vylejeme na tvarohovú a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Diskusia k receptu