Plnené kuracie prsia s pečenou zeleninou fotorecept
Foto: ajuska155
Jednoduché a rýchle jedlo . Skvelé na večeru alebo obed .
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Kuracie prsia : | |
3 ks |
|
1/2 ks (menší) |
|
50 g |
|
|
|
3 strúčiky |
|
1 hrsť |
|
1 ks alebo feferónka |
|
4 ks |
|
Pečená zelenina : | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ľubovolná iná |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zeleninu si dôkladne umyjeme nakrájame na rovnaké kusy a v miske ochutíme , polejeme kvalitným olivový olejom asi 4 PL , posypeme bylinkami a ochutíme .
-
2
Zelninu premiešame , vysypeme na plech a pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna . Citrón položíme k zelenine a zakryté dusíme v rúre do zmäknutia . Po zmäknutí zeleninu zapečieme pod grilom .
-
3
Kuracie prsia umyjeme a z každej strany vykrojíme jamku , vytvoríme tým akúsi kapsu .
-
4
Na náplň si všetky ostatné suroviny spolu posekáme ( syr feta , pažítka , pór , chilli , cesnak , sušené paradyjky , baby špenát )
-
5
Následne kuracie prsia naplníme a špajdľou upevníme kapsy aby sa nerozpadávali . Z oboch strán osolíme a okoreníme .
-
6
Prsia opečieme najprv spojenou časťou na rozpálenej panvici s olivovým olejom . Ked zozlatnú otočíme ich necháme zapiecť aj druhú stranu , podlejeme asi 1dcl vody a zakryté dusíme asi 20 minút .
-
7
Do výpeku v ktorom sa kura dusilo , pridáme po vybratí prs kúsok masla , čím vytvoríme omáčku . Podávame nakrájené na plátky preliate omáčkou . Dobrú chuť
Diskusia k receptu