Foto: marianna76
Dostali sme jablká také na super rýchlu spotrebu, aby nezhnili, spravili sme takéto niečo bez náročnej a dlhej práce. Syn mal novú muchu... ,, Zobraziť celý popisDostali sme jablká také na super rýchlu spotrebu, aby nezhnili, spravili sme takéto niečo bez náročnej a dlhej práce. Syn mal novú muchu... ,, prišla i tá na hody ,, .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené jablká, podlejeme trochou vody, pridáme cukor, vanilkový cukor a varíme do mäkka.
-
2
Pomocník naukladá piškóty do požadovanej nádoby. Piškóty môžu byť i podlhovasté.
-
3
K jablkám pridáme vody, tak asi 2 dcl, vedľa si rozmiešame zlatý klas asi v 1,5 dcl mlieka , postupne vlievame do jabĺk. Kto by chcel môže jablká i mixnúť, ja som nechcela mať hladkú hmotu.
-
4
Povaríme, podľa potreby môžeme i vodu priliať. Má to byť také dosť husté, ale nie moc. Varíme asi 2-3 minutky.
-
5
Zmes lejeme postupne na piškóty, najprv z vonkajšej strany, aby nám nevybehli z misy von. Môžme dávať i do malých misiek.
-
6
Navrstvíme ďalšie piškóty, mohla som i viacej dať. Môže sa i ovocie, ale nechcela som iné kombinovať. Záleží na našej chuti.
-
7
Dáme stuhnúť, keď vychladne - môžme i do chladničky dať, aby viac stuhlo.
-
8
Ja som do chladničky nedala, chlapi už boli ,, hladoví ,,.... a na koniec si daktorí posypali i grankom. Možno i šľahačku by prijali.
@vanilka111 nedala som mlieko, ale vodu, ako ty... pôvodne som chcela dať navrch aj tvaroh s kys.smotanami ale nevedeli sa dočkať...
@stacy77777 , @helca103 ďakujem vám