Jahodová torta s čokopolevou fotorecept
Foto: helena10
na 175 °C
Suroviny
Korpus hrnčekový: | |
3 ks |
|
štipka |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1/2 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1/3 KL |
|
1 bal. |
|
Krém jahodový: | |
2 bal. (v prášku po 72 g) |
|
250 ml vriaca |
|
250 ml (33 %) |
|
350 g čerstvé |
|
Poleva čokoládová: | |
100 ml (33 %) |
|
140 g (na varenie) |
|
Zdobenie: | |
čerstvé |
|
|
Postup
-
1
Korpus: Celé vajcia s cukrami a štipkou soli vyšľahám do nadýchanej peny. Postupne pridávam olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a kurkumou. Vymiešam.
- 2
Hotové cesto vylejem do vyššieho plechu 24 x 24 cm. Dno plechu som vopred vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20-25 minút. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 3
Na krém si najprv pripravím jahodové galaretky. V miske ich zalejem vriacou vodou a miešam do rozpustenia. Občas premiešam až do vychladnutia.
- 4
Očistené, umyté a osušené čerstvé jahody nakrájam na štvrtky.
- 5
V ďalšej miske vyšľahám do tuha šľahačku a tenkým prúdom prilievam ochladenú – nie stuhnutú – jahodovú galaretku. Nakoniec do tejto zmesi nasypem na štvrtky narezané očistené a osušené čerstvé jahody. Premiešam dôkladne. Chvíľku krém nechám stáť, aby sa spojili chute.
- 6
Vychladený korpus som prerezala na 2 časti. Jednu časť vkladám späť do formy a na boky vnútri použijem cukrársku fóliu na torty. Na zopnutý korpus vylejem jahodový krém, vyrovnám a prikryjem druhou polovicou korpusu. Rukou jemne pritlačím. Odložím do chladu na 2-3 hodiny.
- 7
Pripravím si čokoládovú polevu. Smotanu zohrejem pred bod varu a zamiešam do nej na drobno nalámanú čokoládu. Miešam do hladkej jednoliatej polevy a natriem vrch torty. Vrátim nazad do chladničky na celú noc.
- 8
Potom si tortu ozdobím mrveničkou z korpusu a čerstvými jahodami. Prajem dobrú chuť.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekný deň prajem.🌞
Verím, že som pomohla.
Pekný deň prajem. 🌞