Jahodová torta
Jahodová torta

Jahodová torta s čokopolevou fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 26. mája 2024
Jahodová torta s čokopolevou (fotorecept)
Foto: helena10
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus hrnčekový:
3 ks
štipka
1 hrnček (200 ml)
1/2 bal.
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1/3 KL
1 bal.
Krém jahodový:
2 bal. (v prášku po 72 g)
250 ml vriaca
250 ml (33 %)
350 g čerstvé
Poleva čokoládová:
100 ml (33 %)
140 g (na varenie)
Zdobenie:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Korpus: Celé vajcia s cukrami a štipkou soli vyšľahám do nadýchanej peny. Postupne pridávam olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a kurkumou. Vymiešam.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem do vyššieho plechu 24 x 24 cm. Dno plechu som vopred vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20-25 minút. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.

  3. 3

    Na krém si najprv pripravím jahodové galaretky. V miske ich zalejem vriacou vodou a miešam do rozpustenia. Občas premiešam až do vychladnutia.

  4. 4

    Očistené, umyté a osušené čerstvé jahody nakrájam na štvrtky.

    Jahodová torta s čokopolevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V ďalšej miske vyšľahám do tuha šľahačku a tenkým prúdom prilievam ochladenú – nie stuhnutú – jahodovú galaretku. Nakoniec do tejto zmesi nasypem na štvrtky narezané očistené a osušené čerstvé jahody. Premiešam dôkladne. Chvíľku krém nechám stáť, aby sa spojili chute.

  6. 6

    Vychladený korpus som prerezala na 2 časti. Jednu časť vkladám späť do formy a na boky vnútri použijem cukrársku fóliu na torty. Na zopnutý korpus vylejem jahodový krém, vyrovnám a prikryjem druhou polovicou korpusu. Rukou jemne pritlačím. Odložím do chladu na 2-3 hodiny.

    Jahodová torta s čokopolevou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravím si čokoládovú polevu. Smotanu zohrejem pred bod varu a zamiešam do nej na drobno nalámanú čokoládu. Miešam do hladkej jednoliatej polevy a natriem vrch torty. Vrátim nazad do chladničky na celú noc.

  8. 8

    Potom si tortu ozdobím mrveničkou z korpusu a čerstvými jahodami. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

helena10
Je to poľský výrobok, kupujem si ho v PL obchodoch (Žabka, Biedronka,...), keď ideme na cezhraničnú turistiku do Pienin... Možno sa dá kúpiť aj cez internet, neviem.
Pekný deň prajem.🌞
evanaaa
Galaretku kedysi bolo dostať aj u nás, možno by sa dala ešte nájsť, napríklad aj v Jednote......a tortička dobre vyzerá.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia