Rezy s mascarpone a orieškovou šľahačkou fotorecept
Foto: medovnicek
Zákusky s mascarpone sú u nás veľmi obľúbené. Tento bol taký môj momentálny nápad.
Suroviny
Korpus: | |
20 dkg |
|
1 sáčky |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
20 dkg |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
50 dkg |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
750 ml |
|
2 PL |
|
Oriešková šľahačka: | |
500 ml |
|
10 dkg |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny postupne pridávame olej, vlažnú vodu a nakoniec múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180 C.
-
2
Korpus necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka a karamelových pudingových práškov uvaríme hustý puding. Ten necháme za stáleho miešania vychladnúť. Mascarpone dobre vyšľaháme s práškovým cukrom a kyslou smotanou. Potom po častiach pridávame vychladnutý karamelový puding. Vyšľaháme hladkú hmotu, ktorú natrieme na korpus.
-
3
Keďže mi ostalo z višňovej plnky z kvetiniek, tak som jej trocha naniesla na plnku.
-
4
Orieškovú čokoládu rozmixujeme na jemný prášok. Šľahačkovú smotanu - ja som mala Rama Cremefine vyšľaháme spolu s práškom z čokolády. Navrstvíme na plnku a uhladíme.
-
5
Dáme do chladu stuhnúť a potom už len krájame na rezy.
@alex37 ďakujem a mám podobný problém ako ty:)
@sonulienka veľmi pekne ďakujem