Foto: nelajsia
Obľúbený zákusok celej rodiny a kráľovná piškóta sa dá použiť aj pri iných koláčikoch
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a znova šľaháme. Pridáme žĺtka a hladkú múku s trochou kypriaceho prášku do pečiva. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca pol hodiny.
- 2
2 vajcia so 100 g cukru šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme 200 g masla a kakao podľa chuti, prípadne mäkkú čokoládu. Dobre vymiešame.
- 3
Upečený plát cesta natrieme polovicou krému, naukladáme banány pokrájané na krúžky, natrieme druhú polovicu krému, necháme poriadne vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou. Krájame horúcim nožom na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu