Pečené zemiaky so zeleninou, šampiňónmi a syrom
Foto: slavkabis
Recept je veľmi jednoduchý, u nás
obľúbený. Zeleninku si môžeme
zvoliť podľa chuti, či dostupnosti
domácich zásob.
Zdroj: Z blogu: Recepty Slávky coolinarky
7
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, nakrájame a prenesieme do misy.
- 2
Osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami podľa našej chuti (tymian, sušená bazalka...). Ja som použila bylinkovú zmes na zemiaky.
- 3
Pokvapkáme olivovým olejom a riadne premiešame.
- 4
Zeleninu nasypeme na plech s papierom na pečenie. Navrch rozdrobíme balkánsky syr. Kľudne môžete použiť eidam či iný syr a posypať zeleninu pred dopečením.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 35 až 40 minút. Pokiaľ nie sú zemiaky mäkké.
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 😊
Ďakujem 😊