Teľacie ragú s ryžou pilaf
Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 6. júla 2010
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 6. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Teľacie mäso si nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu s cesnakom pražíme, pridáme teľacie mäso soľ, korenie, podlejeme bujónom. Keď mäso zmäkne, pridáme fazuľku a nakoniec zjemníme maslom.
- 2
Takto pripravené ragú podávame na vopred pripravenej ryži s čerstvým tymianom.
- 3
NÁŠ TIP: Pilaf, akási obmena rizota, je obľúbený pokrm v Oriente, odlišuje sa však prísadami, či už druhom ryže, mäsa alebo použitými koreninami. Legenda hovorí, že ho vymysleli na nasýtenie vojsk.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
""Biryani vzniklo v Perzii a po roznych trasach prislo az do Indie. Nazov "Biryani" je odvodeny od perzskeho slova "Birian". Mohlo prist z Perzie cez Afganistan do severnej Indie.
Okrem historickych faktov su zname aj ludove legendy:
Podla jednej legendy, Mumtaz Mahal (kraska, ktora spi v Taj Mahal), vymyslela tento pokrm ako "kompletne jedlo", aby nakrmila armadu.""
preto si to pamatam :)