Foto: boise
Moja tretia torta v živote. Možno sa inšpirujete a trúfnete si tiež a namiesto kúpy to vyskúšate vlastnými rukami. Ja som pomerne ľavá, a Zobraziť celý popisMoja tretia torta v živote. Možno sa inšpirujete a trúfnete si tiež a namiesto kúpy to vyskúšate vlastnými rukami. Ja som pomerne ľavá, a tak som na seba až tak hrdá že som to zvládla, že sa musím pochváliť širokej verejnosti :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
5 ks |
|
315 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
190 ml |
|
125 ml |
|
plnka: | |
4 dcl |
|
2 balenia |
|
15 dkg |
|
250 g |
|
250 g |
|
|
|
plnka pod poťah: | |
300 g |
|
300 g |
|
|
|
poťahovanie: | |
|
Postup
-
1
KORPUS: Žĺtka vymiešať s práškovým cukrom , pridávať múku, olej, vodu, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom (bude to trvať asi 5 a viac minút kým sa to dobre vyšľahá), následne vmiešame do už pripravenej hmoty (zo žĺtkov, múky atď). Dáme piecť do formy na hodinu na 170 stupňov. TIP: okolo formy si obkrúťte čistú A4ku papiera, pretože korpus bude rásť nad formu.
- 2
PLNKA: z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding (bude veľmi hustý), vychladíme, primiešame maslo a tvaroh a všetko dobre vyšľaháme. Korpus prekrojíme na 3 časti (ja to robím niťou), potrieme vrstvou plnky (ak chcete, môžte dať pod plnku lekvár), poukladáme na kolieska pokrájané banány a prikryjeme ich ďalšou vrstvou plnky.
- 3
PLNKA POD POŤAH: Cukor vymiešame s maslom a obrezkami z torty do hladka. Natrieme na celú tortu. Potom necháme vychladnúť a na záver potiahneme hmotou smartflex a vyzdobíme vopred vymodelovanými postavičkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem za pochvaly, nie je to také ťažké ako to vypadá ;)
@lidia3 vsetko je z toho smartflexu, biela drobna placka a do toho minigulicka cierna ;)
Ďakujem.
Spomienka: mali sme havinka (moj miláčik) bernský salašnícky, volal sa Leon , tvoja tortička mi ho pripomenula , nie, že by som piekla tortu pre psíka , ale Leon to je pre mňa krásna spomienka na môjho krásavca,už je v nebíčku:-)
@zuzik01 mna to tiez odradza, tu plnku nikdy nejem :P snazim sa davat len tenucku vrstvu, davam do toho preto aj tie tortove odrezky, ze predsa ked sa mi to dostane na jazyk, tak je to znesitelnejsie...