Pingu torta

boise - fotkaboise, 5. februára 2013
Pingu torta
Foto: boise

Moja tretia torta v živote. Možno sa inšpirujete a trúfnete si tiež a namiesto kúpy to vyskúšate vlastnými rukami. Ja som pomerne ľavá, a Zobraziť celý popisMoja tretia torta v živote. Možno sa inšpirujete a trúfnete si tiež a namiesto kúpy to vyskúšate vlastnými rukami. Ja som pomerne ľavá, a tak som na seba až tak hrdá že som to zvládla, že sa musím pochváliť širokej verejnosti :)

12
porcií
240 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
315 g
150 g
150 g
1 ks
1 ks
190 ml
125 ml
plnka:
4 dcl
2 balenia
15 dkg
250 g
250 g
plnka pod poťah:
300 g
300 g
poťahovanie:




Postup

  1. 1

    KORPUS: Žĺtka vymiešať s práškovým cukrom , pridávať múku, olej, vodu, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom (bude to trvať asi 5 a viac minút kým sa to dobre vyšľahá), následne vmiešame do už pripravenej hmoty (zo žĺtkov, múky atď). Dáme piecť do formy na hodinu na 170 stupňov. TIP: okolo formy si obkrúťte čistú A4ku papiera, pretože korpus bude rásť nad formu.

  2. 2

    PLNKA: z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding (bude veľmi hustý), vychladíme, primiešame maslo a tvaroh a všetko dobre vyšľaháme. Korpus prekrojíme na 3 časti (ja to robím niťou), potrieme vrstvou plnky (ak chcete, môžte dať pod plnku lekvár), poukladáme na kolieska pokrájané banány a prikryjeme ich ďalšou vrstvou plnky.

  3. 3

    PLNKA POD POŤAH: Cukor vymiešame s maslom a obrezkami z torty do hladka. Natrieme na celú tortu. Potom necháme vychladnúť a na záver potiahneme hmotou smartflex a vyzdobíme vopred vymodelovanými postavičkami.

Diskusia k receptu

natali
veľmi krásne sa ti podarila :) a už ani nehovorím o tom, že len tvojou tretiou. aj postavičky si robila z tej poťahovej hmoty?
boise
@natali áno, aj tie som modelovala zo smartflexu, farbila gélovkami ;)

ďakujem za pochvaly, nie je to také ťažké ako to vypadá ;)
bambuch
boise že vraj ľavá ???NÁDHERNÁ tortička aj ja by som takú porosila v lete,keď bude mať moja vnučka rôčik !!!
ethanel
Tak toto ano, tie figurky su uzastne wiii wiii , moje oblubene postavicky, este som takuto tortu nepiekol ale uz som premyslal ze nieco skusim.
lidia3
Krásna torta,z čoho a ako si robila očka?
valeri
nádhernááá, keby som ja bola taká nešika :-))
boise
@ethanel ked budes chciet, mam nafotene aj detailne foto postaviciek, mozem poslat, tak sa bude lahsie modelovat ;) Len na tych detailnych foto maju nohy od skrobu, kedze docasne na nom cakali na svoju velku chvilu :)

@lidia3 vsetko je z toho smartflexu, biela drobna placka a do toho minigulicka cierna ;)
sonulienka
Ešte by som Ťa prosila aký priemer má forma v ktorej si to piekla.
Ďakujem.
boise
@sonulienka dakujem za pochvalu. Je to priemer 24cm, treba dat ale ten papier dookola, lebo korpus vylezie z formy von a potom sa pekne taha po tom papieri a v pohode sa z neho odlepi ;)
jerica
@boise torta 1+5***** , perfektne popísané , krása , ja som ľavá na prácu s poťahovou hmotou.
Spomienka: mali sme havinka (moj miláčik) bernský salašnícky, volal sa Leon , tvoja tortička mi ho pripomenula , nie, že by som piekla tortu pre psíka , ale Leon to je pre mňa krásna spomienka na môjho krásavca,už je v nebíčku:-)
zuzik01
krasna torticka a krasne vyzdobena... mna ale vzdy odradza, ze sa pod potahovau hmotu musi davat maslova plnka :-(
boise
@jerica moj syn je tiez Leon, teda Leonard, ale volame ho Leon ;) :D

@zuzik01 mna to tiez odradza, tu plnku nikdy nejem :P snazim sa davat len tenucku vrstvu, davam do toho preto aj tie tortove odrezky, ze predsa ked sa mi to dostane na jazyk, tak je to znesitelnejsie...
jerica
@boise , ja som vedela, že to máš pre niekoho blízkeho k sviatku,len mi to evokovalo spomienku na môjho miláčika.Ináč tá tortička, je fakt krásna a vydarená :-)
boise
@jerica :) nepatri to sem, ale tak na okraj: Ked som bola s malým na jeseň na prechádzke, jedna pani venčila morské prasiatko. Tak som zobrala Leonka a hovorím mu: Leonko pozri sa, čo myslíš, aké je to zvieratko? A teta na to morčaťu: "Pozri sa Leonko, ten chlapček sa volá ako ty..." :D ;)
ethanel
@boise dakujem rad by som ich videl, premyslam o torte dozdobenou detsko koliskou alebo babatkom po navrate mojej manzelky z nemocnice a na oslavu narodenia syna snad na to budem mat cas... Dajte mi vediet kam by ste chcela poslat fotografie, nebojte nezneuzijem ich a ak sa chcete ochranit fotografie poslite v cim najmensim DPI a teda v mensom formate jpg aby sa fotky nedali zneuzit ci tlacit alebo ich uverejnite tu ;) vopred dakujem.
boise
@ethanel prosim poslite mi kratky mail na boise3@gmail.com a ja potom poslem fotky s detailami ;) teda aspon tak ako sa mi to podarilo nafotit, nie je to zas nic moc ;)
3sandra3
veľmi krásna tortička... ešte aj kryštáliky ľadu za tučniakmi - krása
stacy77777
kráááásna torta,ten najmenší tučniačik je chutnučký,máš môj obdiv
janea
no to je ozaj krasa, priam umelecke dielo! ja peciem casto a vselico ale torty vobec. teraz idem na to. urobim nejaku sestre k meninam...bude pokusny kralik:D prosim vas, cim sa farbi ten marcipan a ako? ktory marcipan chuti lepsie - kupeny alebo "domarobeny"?
janea
pardon, to je potahova hmota!? to ju dostat v roznych farbach?
boise
@janea hmotu som kupovala bielu smartflex velvet, farbi sa to gelovymi potravinarskymi farbami. Pravy marcipan je na modelovanie nevhodny, droli sa, rychlo schne, trha sa. Falosny marcipan doma nerobim, najlepsie sa mi pracuje s touto hmotou. ;) Maju ju kdekolvek, dajte do googlu smartflex velvet a vyberte si eshop ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia