Kysnutá radosť s mrkvovou náplňou
Z múky, masla, 200 g cukru, droždia, mlieka, masti, soli a...
Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Čokoládovo-mandľové kôpky
Jeden z obľúbených receptov mojich detí. Je jednoduchý, chutný a efektný.
„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...
Jarní vývar
Ze všeho bejlí, které roste na loukách a zahradách. Z lístků a kvítků, které...
Čokoládové brownies bez lepku
Ak ste čokoholici, ste na správnom mieste, pretože dnešný recept je práve pre vás....
Králik so smrčkovou omáčkou s vínom
Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme,...
Šalát Zjarňovanie
Milí Varecháči! Jar už snáď definitívne, dúfajme, v tomto roku prebila zimu, a tak...
Gumbo
Ďalšia zastávka v Louisiane, tentokrát ich rukopisný gulášoidný prívarok zvaný "gumbo".
Ľahký kurací koláč
Jednoduchý obed z mäsa a ľahkého cesta, ktorý pripravíte na jednom plechu. Nemusíte si tak...
Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom
Umytú, očistenú a nakrájanú záhradnú zeleninu vložíme do nádoby. Dochutíme soľou, korením, balzamikovým...
Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...
Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie...
Poltorta k 37. narodeninám
Toto je taká poltortička, ktorú som upiekla k narodeninám našej známej z rodiny. Oslava nebola...
Letní hokkaido polévka brusinková
Ze sladké dýně sladká polévka. Určitě by neurazila ani na královském stole.
Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...
Muffiny s vianočným motívom
Vo štvrtok mi manžel kúpil nové formičky a keď ich zbadala moja dcérka, hneď mi pripravila...
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...