Zátišie z mrkvovej kocky a košíčka

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 21. apríla 2013
Zátišie z mrkvovej kocky a košíčka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Koláč:
300 g
200 g
5 g
50 g
50 g
1 ČL
200 g
100 g
100 ml
2 ks
10 ks
Pena:
100 g
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Koláč: Všetky prísady dôkladne zmiešame, vylejeme na plech alebo do formy a pečieme pri 170 °C a 50 % vlhkosti asi 40 minút (na dosiahnutie vlhkosti v klasickej rúre vložíme do nej nádobu s vodou).

  2. 2

    Pena: Do vyšľahaného masla pridávame za stáleho šľahania ostatné ingrediencie.

  3. 3

    Ku koláčiku je ako bodka na spestrenie vhodný čokoládový košíček s ovocím.

Diskusia k receptu

martamm
zaujímavé, varená mrkva? Ja používam surovú, ale skúsim Tvoj recept, som zvedavá na výsledný efekt :)
dorisa
škoda variť mrkvu ..... ale koláčik vyzerá skvelo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia