Zátišie z mrkvovej kocky a košíčka
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 21. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 21. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Koláč: | |
300 g |
|
200 g |
|
5 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
10 ks |
|
Pena: | |
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Koláč: Všetky prísady dôkladne zmiešame, vylejeme na plech alebo do formy a pečieme pri 170 °C a 50 % vlhkosti asi 40 minút (na dosiahnutie vlhkosti v klasickej rúre vložíme do nej nádobu s vodou).
- 2
Pena: Do vyšľahaného masla pridávame za stáleho šľahania ostatné ingrediencie.
- 3
Ku koláčiku je ako bodka na spestrenie vhodný čokoládový košíček s ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu