Kôprový koláč s hlivou
Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie.
- 2
Pripravíme plnku: Kyslú smotanu vymiešame s vajcami, pridáme hojne posekaného kôpru a škrobovú múčku. Osolíme, okoreníme a dochutíme ďalšími bylinkami.
- 3
Na pripravené lístkové cesto uložíme hlivu, pripravenú plnku a celý povrch posypeme postrúhaným údeným syrom. Zapekáme pri teplote asi 150 stupňov asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu