Kôprový koláč s hlivou

Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011
Kôprový koláč s hlivou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balíček
2 tégliky
4 ks
1 KL
750 g
300 g
 alebo oregano podľa chuti




Postup

  1. 1

    Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie.

  2. 2

    Pripravíme plnku: Kyslú smotanu vymiešame s vajcami, pridáme hojne posekaného kôpru a škrobovú múčku. Osolíme, okoreníme a dochutíme ďalšími bylinkami.

  3. 3

    Na pripravené lístkové cesto uložíme hlivu, pripravenú plnku a celý povrch posypeme postrúhaným údeným syrom. Zapekáme pri teplote asi 150 stupňov asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia