Tvarohový koláč
Marcela Kramplová
Centrum pre deti a rodinu Bublinka v Devínskej Novej Vsi, 5. augusta 2012
Centrum pre deti a rodinu Bublinka v Devínskej Novej Vsi, 5. augusta 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vypracujeme obľúbené krehké cesto a vyvaľkáme ho na spodok a okraje veľkej tortovej formy alebo plechu. Popicháme vidličkou a upečieme. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvetinky a necháme upiecť zvlášť.
- 2
Plnka: Mlieko so šľahačkou prevaríme. Žĺtky, mlieko a maizenu zmiešame, vlejeme do vriacej šľahačkovej zmesi a necháme zovrieť. Odstavíme a vmiešame tvaroh.
- 3
Vyšľaháme bielky s cukrom a hotový sneh vmiešame do tvarohovej zmesi. Plnku vylejeme na korpus z krehkého cesta a pečieme asi hodinu na 160 oC. Posypeme cukrom a ozdobíme kvetinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu