príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Očistený cesnak nadrobno nasekáme, cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Umytý pór nakrájame na jemné prúžky.
- 2
V slanej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny. Na panvici zohrejeme lyžicu oleja a krátko na ňom opražíme cesnak. Pridáme pokrájaná pór a chvíľu ho podusíme. Vmiešame konzervované paradajky aj so šťavou, ochutíme ich tymianom a oreganom, podľa chutí osolíme a okoreníme. Necháme 5 až 7 minút povariť na miernom plameni.
- 3
Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme zvyšným olejom, uvarené cestoviny premiešame s paradajkovou omáčkou a až teraz pridáme kocky cukety. Cestoviny dáme do zapekacej misy. Kyslú smotanu zmiešame s bielkami, osolíme a okoreníme. Ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom Touto zmesou polejeme makaróny v zapekacej mise. Posypeme nastrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov zapekáme 20-25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@babinkka , niekto asi zle odpísal recept :)