Makaróny s cuketou a so syrom

steak - bez fotkysteak, 4. apríla 2013
25 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

240 g
4 strúčik
15 ks
150 g
25 lyžice
1 konzerva alebo krájané
1/2 čl
1/2 čl
6 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Očistený cesnak nadrobno nasekáme, cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Umytý pór nakrájame na jemné prúžky.

  2. 2

    V slanej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny. Na panvici zohrejeme lyžicu oleja a krátko na ňom opražíme cesnak. Pridáme pokrájaná pór a chvíľu ho podusíme. Vmiešame konzervované paradajky aj so šťavou, ochutíme ich tymianom a oreganom, podľa chutí osolíme a okoreníme. Necháme 5 až 7 minút povariť na miernom plameni.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme zvyšným olejom, uvarené cestoviny premiešame s paradajkovou omáčkou a až teraz pridáme kocky cukety. Cestoviny dáme do zapekacej misy. Kyslú smotanu zmiešame s bielkami, osolíme a okoreníme. Ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom Touto zmesou polejeme makaróny v zapekacej mise. Posypeme nastrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov zapekáme 20-25 minút.

Diskusia k receptu

staja
V rozpise postrádam bielky , kde sa vzali?
babinkka
Tých 15 ks cukiet, nie je to troška veľa? Aj keby boli menšie...
babinkka
Neviem, možno zle vidím, ale ešte aj dnes tam vidím: cuketa 15 ks :( , tak neviem... aj z toľkých to robiť nebudem :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia